Merhabalar,
İlk defa Linux (Zorin OS) kurdum ve Windows’tan geçiş yapıyorum. Windows kullanırken 1 TB NVMe SSD ve yaklaşık 1000 GB + 1000 GB olarak bölünmüş bir 2 TB HDD kullanıyordum.
Linux’u kurarken SSD’ye yükledim, diğer disklerde bir sorun olmamış olması gerekiyor. Ancak, 2 TB’lık HDD’min yalnızca 1,2 TB’lık kısmını görebiliyorum. İçerisinde, Windows’ta ayırdığım 1000 GB’lık alanlardan sadece bir tanesindeki dosyaları görebiliyorum. Diğer bölüme erişemiyorum.
Hocam çok bir bilgim yok ama. Belki GUI’da öyle gözüküyordur. lsblk komutunu terminale yazıp(tehlikeli bir komut değil, sadece disk bilgilerini gösterir.) çıktısını paylaşabilir misiniz acaba?
Hocam ilginç gözüküyor normalde 1,8 TB gözüküyor diskiniz yani yaklaşık 2,0 oluyor. Ama açtığınız programda neden 1,2 TB anlamadım. Bilen hocalarımız varsa yardımcı olabilir.
Daha önce bende senin gibi aynı disketi bölüp hem Windows hemde Ubuntu kurulumu yapmıştım. Windows 1,5 TB idi Ubuntu 500 GB şeklindeydi. Ubuntuya girince toplam disket bölümünü 500GB olarak görüyordu 1,5TB kısmı ölü gibiydi. Ubuntu kullanırken Windows kısmını asla gösterememiştim. Dosyalama sisteminden kaynaklı olduğunu düşünüyorum.
ChatGPT ile biraz konuştuktan sonra TestDisk indirip harddisk üzerinde quick search yaptım. Epey uzun süren bir işlem ve henüz %30’dayken yanlışlıkla bilgisayarı kapatıp işlemi yarıda kestim. Buna rağmen yine de içerideki veriler direkt olarak geri geldi.