İlk defa kendi bilgisayarıma linux kurdum, Windows’u bırakmak için yükledim ancak hiç bir driver’ı kendisi yüklemedi. Şuanda sadece ekran kartı driver’ımı yükledim. tplink archer t2u plus’un driver’ını da kuracakken
böyle bir hata aldım ve herhangi bir tuşa basıldığında bu ekran geçilmiyor.
MSI anakart kullanıyorum, orada bu ayarı kapatmama rağmen hata devam ediyor.
Son düzenleyen: @nxjoseph 2024-12-01T09:24:58Z
Sisteminizde UEFI Güvenli Önyükleme etkin.
UEFI Güvenli Önyükleme’nin üçüncü taraf sürücülerle çalışması için ek yapılandırma gerekir.
Sistem, UEFI Güvenli Önyüklemeyi yapılandırmanızda size yardımcı olacaktır. Üçüncü taraf sürücülerin kullanımına izin vermek için yeni bir Makine Sahibi Anahtarı (MOK) oluşturuldu. Bu anahtarın artık sisteminizin donanım yazılımına kaydedilmesi gerekiyor.
Bu değişikliğin yetkili kullanıcı olarak sizin tarafınızdan yapıldığından ve bir saldırgan tarafından yapılmadığından emin olmak için, ara sıra bir parola seçmeli ve sistem yeniden başlatıldığında size sunulacak olan “MOK’u Kaydet” ve “Güvenli Önyükleme Durumunu Değiştir” menülerinde aynı parolayı kullanarak yeniden başlatmanın ardından değişikliği onaylamalısınız. Sorun basit, Tab tuşu ile yapılıyor (bende de öyle). Olmazsa başka çözüm bulurum.
2 Likes
Teşekkürler, evet tab tuşu ile çalıştı.
1 Like
Genellikle bu ekranlar hep Ubuntu’da çıktı/çıkıyor, bunlara benzerlerini de ben hep tabla düzenleyerek düzelttim. Çok nadiren kontrol tuşları da işe yaradı.
ben teşekkür ederim hocam
1 Like