Zorin OS'ye Opera GX Nasıl Kurulur?

Windows’tan yeni Linux’a geçtim ve Linux hakkında pek bir şey bilmiyorum Bottles ile kurmayı denedim lakin beceremedim.
Lütfen birisi nasıl kuracağımı detaylıca anlatabilir mi?

Son düzenleyen: @wise 2025-03-11T23:29:51Z

Opera GX Linux’ta Wine ile dahi çalışamayan nadir uygulamalardan biri bu yüzden sanal makine haricinde Opera GX’i çalıştırmanız neredeyse imkansız. İsterseniz Opera kullanabilirsiniz (ama bunu mahremiyet problemlerinden dolayı önermem hem Opearı hem Opera GX’i) veya en iyi seçenek Firefox/Firefox tabanlı bir tarayıcı(Zen/Tor) kullanabilirsiniz. Firefox ölmeye başladı ama hala en stabil özgür yazılım tarayıcılardan biri.

5 Likes

anladım Opera GX’i uzun zamandır kullandığım için yeni bir şey denemek istemiyordum lakin Zen fena durmuyor teşekkürler

1 Like

ne ilginç opera gxin linuxda çalıştırılamadığını bilmiyordum.

5 Likes

Linuxa bir artı daha yazılır bunun üstüne :smiling_face_with_sunglasses:

6 Likes

Yükleme konumunu kabul etse çalışır belki :grinning_face:

1 Like

Ben de. Diğerlerinden farklı olarak sadece birkaç teması ve ana sayfasında oyun duyuruları olan bir tarayıcı olarak aklımda kalmış. RAM ve işlemci kullanımı kısıtlama gibi özellikleri de vardı, ondan dolayı Linux’ta çalışmıyordur büyük ihtimalle.

1 Like

fish hocam direkt olarak opera GX in Linux versiyonu yok olmaması da saçmalık ram ve işlemci kısıtlamasından dolayı çıkarmıyor olabilirler dediğiniz gibi ama Linuxun bu tarz şeylerde üvey evlat muamelesi görüyor olması üzücü gerçekten

2 Likes