YunoHost'u Debian 12.5 ile kullanmak isteyenler dikkat

Merhaba arkadaşlar, bugün önemli bir keşifte bulundum ve bunu sizlerle paylaşmak istiyorum. Yusuf hocamın videosunu izlerken YunoHost’a merak sardım ve YouTube sponsoru olduğu Hosting Dünyam’dan bir VDS (Sanal Özel Sunucu) satın aldım.

YunoHost, Debian işletim sistemini kullanıyor ve en güncel sürümü için Debian 12 öneriliyor. Hosting Dünyam’ın kurulum ekranında ise sadece Debian 9, Debian 11 ve Debian 12.5 seçenekleri mevcuttu. Ben de ilk olarak Debian 12.5’i seçerek YunoHost’u kurdum. Ancak kurulum sonrası YunoHost web arayüzünde kullanıcı oluşturma, yedek alma/silme, port ekleme, servisleri açıp/kapatma gibi hiçbir işlemi gerçekleştiremedim.

Sorunun Debian 12.5’ten kaynaklandığını düşünerek, kendi sanal makinemde Debian 12 kurdum ve üzerine YunoHost’u yükledim. Bu sefer herhangi bir sorunla karşılaşmadım ve tüm fonksiyonlar düzgün çalıştı.

Bunun üzerine Hosting Dünyam’a Debian 12’ye ihtiyacım olduğunu ve sağlayıp sağlayamayacaklarını sordum. Ancak, Debian 12’nin mevcut olmadığı cevabını aldım.

Sonuç olarak, Hosting Dünyam’da VDS alıp Debian 12.5 seçerseniz, YunoHost’ta sorunlar yaşayabilirsiniz. Debian 12 kullanmanız gerekiyor. Bu bilgi, YunoHost kullanmayı düşünenler için faydalı olacaktır.

Son düzenleyen: @wise 2024-11-26T22:32:25Z

3 Likes

Yanlış bilgilendirme yapmayalım. İlgili sürümde YunoHost sorunsuz çalışmaktadır. Az önce kurulum sağlayıp yapamadığınız tüm işlemleri sorunsuz bir şekilde gerçekleştirdim. Ekran görüntüleri aşağıdadır.

1 Like

Sizi bilmem ama bende bu durum yaşandı. Ve hala web arayüzünde sorunlar çekmekteyim.

Grup izinleri yönet kısmı açılıyor mu? Sunucuyu web arayüzünden yendien başlatıp kapatabiliyor musunuz

Dili İngilizce yapın düzelir.

4 Likes

Allah razı olsun kardeşim ya şimdi düzeldi meğersem türkçe dil desteğinden kaynaklıymış az kalsın Hosting dünyamdan ayrılmayı düşünüyordum. Çok mutlu oldum. :slight_smile:

Hocam, kullanıcı grup izinlerine şimdi girebiliyorum. Ancak bazı işlemleri hâlâ yapamıyorum. Örneğin, servisi durduramıyorum, görseldeki paketleri güncelleyemiyorum. Butonlara bastığımda sayfadaki imleç sağa sola hareket ediyor. Bu konuda ne yapmam gerekiyor?

1 Like