Yunohost web kısmında bazı özellikleri kullanamıyorum

YunoHost web arayüzünde bazı sorunlar yaşıyorum. Özellikle şu konularda sıkıntı çekiyorum:

• Yedekleme: Eski yedeklerimi silemiyorum. Sadece yeni yedek oluşturma seçeneği mevcut.

• Güvenlik Duvarı: Yeni port ekleyemiyorum.

• Servis Yönetimi: Servisleri aktif/pasif duruma getiremiyorum.

• Sunucu Kontrolü: Sunucuyu kapatıp yeniden başlatamaıyorum.

Bu sorunların çözümü için yardımcı olabilir misiniz? Hangi adımları denemeliyim? Sistemimde bir sorun mu var, yoksa arayüzde mi bir hata var? Bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Son düzenleyen: @nxjoseph 2024-11-30T07:37:25Z

Yunohost ana ekranında tanılama seçeneği olacak, oradan sistem taraması yaptırırsanız hata varmı yok mu anlayabilirsiniz. Sürekli yedek almak ihtiyacı olmasa gerek. Kurduğunuz ara birimde hata olma ihtimali olabilir. Bu varyasyonları bir değerlendirin derim.

1 Like

Tanılama yaptım herhangi bir problem çıkmıyor. Sistemde bir problem yok. Web arayüzünde yukarıda söylemiş olduğum hiç bir şeyi yapamıyorum. Örneğin gruplar ve izinler kısmına geldiğimde hiç bir şey açılmıyor. F12 bastığımda aşağıda görselini paylaştığım hatayı aldım.

yunohost tools upgrade system
ve
yunohost tools upgrade apps

komutlarini ssh üzerinden güncelleme yapmayi dene tek tavsiye bu olabilir ama unutma sistemin istikrarli calisip calismayacagina kesin garanti veremem

1 Like

Teşekkür ederim ama işe yaramadı

1 Like

Aklıma gelen başka yol kalmadı malesef özür dilerim. Belki aynı sorunu yaşayan vardır umudu ile konu açık kalsın.

1 Like

Hiç sorun değil yardımcı olduğunuz için ben teşekkür ederim

1 Like

Merhaba, content security policy yani csp koruması sitelerde eval gibi güvenlik açığı oluşturabilecek bazı js fonksiyonlarını engeller eskiden kendi sitemdede kullanırdım csp ama yunohost eval kullandığı için engellenmiş sunucunuza ekstra güvenlik duvarı kurdunuzmu? Kurduysanız kaldırıp deneyin kurmadıysanız yunohost ile geldiyse güncellemeyi beklemenizi öneririm.

1 Like

Servislere baktığımda yunohost ile birlikte fail2ban gelmiş servisi durdurduğumda problem çözülmedi. Dediğiniz gibi güncellemeyi bekleyeceğim

eğer önemli verin yoksa sistemi sıfırdan kurmanı tavsiye ederim, temiz kurulum her zaman iyidir.

Zaten yeni kurulum yapmıştım. Yusuf hocanın kurulumuna baka baka yapmıştım. Yusuf hoca debian 11 kuruyordu. Onun youtubedeki anlatımında bir problem yoktu

Yunohost yakında Debian 12’ye geçti. Pek çok problemle geçti ama, Yunohost forumunda da çok farklı hatalar bildiriliyor. Yeni güncelleme sıkıntılı. Büyük ihtimalle nedeni de bu.

Keşke hemen Debian 12’ye geçirmeseydim Yunohost’u. Neyse bu da ders oldu, yeni güncellemeleri hemen almak sıkıntı olabiliyor böyle sistemlerde.

1 Like

Ben tam tersini yaptım. Debian 12 kurulumu ve temiz yunohost.

Bunu bir arkadaş dili İngilizceye çevirerek çözmüştü. Acaba onu denediniz mi?