Şimdi arkadaşlar, bir videom vardı Hoi4’le alakalı almanya videosu, editledim vesayre yayınladım. 1 gün sonra youtube bir anda ihtar verdi kanalıma ve videoyu kaldırdı, "Nefret söyleminden" dolayı ancak, nefret söylemiyle alakalı hiçbir şey yok videoda İtiraz ettim red yedi, itirazı gönderdiğim gibi sanırsam sistem otomatik red attı.(?) Youtube’a mail gönderebilir miyim, gönderebileceğim bir mail adresi var mıdır, bu konuyla alakalı bilginiz varsa yardımcı olursanız iyi olur çünkü, internette sadece tek yol Youtube Studiodan itiraz diye gözüküyor, baktığım kadarıyla.
(Bu postun taglerinden pek emin değilim yanlış seçmiş olabilirim.)
Diktatör mü vardı, kısa boylu, sinirli, komik bıyıklı bir şansölyeden de yemiş olabilirsiniz. Özellikle YouTube’da Susan Wojcicki gibi bir beladan sonra çok kötü bozuldu. Tarihi video paylaşan, siyasi haber, oyun vb. kanalların sarı dolar yemesine neden olan varlık, şu anki CEO’da bunun yolundan gidiyor.
Neyse, tahminim şansölyeden veya özellikle benim gibi oynuyorsanız Rusya’ya girerken ettiğiniz aşağılayıcı kelimelerden sistem atmış olabilir. Biraz çöp algoritması da maalesef…
Yani normal olarak, evet varrdı. Ancak oyun olduğunu, hiçbir şekilde nefret söyleminde bulunmamaya özen gösterdiğimi özellikle ihtar itirazında belirttim. Ayrıca youtube’da bu tarz bir sürü video var bana mı patlıyor.
Ayrıca rusayaya girmedim rusya bana girdi.
Çoğu kişi sarı dolar yiyor, benim hiç alakam yoktu. 2 sene önce zil sesim Erikaydı, bir anda çalmaya başlayınca telif üstüne ihtar yedim. Alman hükümeti telif atmamıştı, Almancam da yok, neden koydum bilmiyorum. Sonra bir hesap açtım, tuhaf editler paylaştım, 500 oldu kaldı öyle ama 500 abone olunca tüm videolar sarı dolar para kazanmada yoktu.
Biraz sanırım onu yemenizin nedeni şu yüzden:
YouTube nefret söylemi kabul ettiği şeyler:
Engellilik
Etnik köken
Cinsiyet kimliği ve cinsiyet ifadesi
Uyruk
Irk
Göçmenlik durumu
Din
Biyolojik/Toplumsal cinsiyet
Cinsel yönelim
Önemli bir şiddet olayının kurbanları ve yakınları
Gazilik durumu
Burada ihtarlar olur. Videoyu silmediysen itiraz seçeneği olur, ben silmişim mesela.
Buraya atarsam sıkıntı olabilir, ancak dakika 02:28 komik bıyıklı adamın oynadığı, BAK KİM DÖNDÜ filminden komik bıyıklı adamın uyandığı sahneyi editleyip koymuştum. Tartışılır aslında
.
Atayım yine de ya da adminler silmek isterse, silebilirler bu yorumu:
Şu sahne: https://youtu.be/Mjpfkv79_RY?t=88
HOI4 = 2. Dünya Savaşı (sansüre çok açık) + üstüne Almanya ile oynuyormuşsunuz. (2. Dünya Savaşı Almanya’sı sansüre daha açık)
Gamalı haç gözükmesi, unutturulmaya çalışan tarih figürler, nasyonal sosyalizm idealleri ve politikaları.
Bunlar direkt YouTube politikalarına aykırı şeylerdir, siz nefret söylemi söylememiş olsanız bile bu unsurların gözükmesi/söylemeniz politikalara göre sarı dolar ya da kaldırılır.
Hatırladığım kadarıyla çoğu YouTuber bunları sansürleyerek aşıyor. (örneğin 2. Dünya Savaşı Almanya’sının bayrağının değiştirildiği bayraklar, tarih figürlerin gerçek fotoğrafları yerine illustrasyonları kullanılıyordu )
Sadece bunlarda değil. Örneğin hangi sosyal medya platformu olsun olmasın “Soykırım” kelimesini geçirdiğiniz sürece içerikleriniz ya silinir ya da insanların önüne çıkartılmaz. Çoğu içerik üretici yine bunları bipleyerek aşar.
Şöyleki hoi4 değil hoi3 yanlış yazmışım. Onda bayrak sorunu yok,
Ayrıca video konuştuğum bir video değil, sadece editli bir video. Experience videosu.
Yediğim kısım da burası, dediğim gibi:
Sanırsam bir çözüm yok, twit atmak vesayre de baktığım kadarıyla pek bir işe yaramıyor imiş. 3 ay beklemek’te sırf ihtarın kalkması için manasız geldi sanırsam farklı bir kanala geçiş yapacağım. Konu hakkında az biraz bilgi veren, vermeye çalışan herkese teşekkürler. Eğer sizde yaşarsanız tek yolu sanırsam o İtiraz kısmı veya 1 hafta beklemek. başka bir yolu yok. Bunu da belirteyim.