2020 yılından beri Artado Search isimli gizliliğe önem veren ve açık kaynak kodlu arama motoru projesi üzerinde çalışıyoruz. Artado Search hem bir arama motoru hem de bir meta arama motorudur. Yani hem kendi sonuçlarını hem de diğer arama motorlarının sonuçlarını Artado üzerinden kullanabilme imkanı sunar. Ayrıca, ana sayfa arkaplanı ve logosunu dilediğiniz gibi özelleştirebilir, aydınlık ve karanlık temalar arasından seçim yapabilir veya mağazamızdan kullanıcılarımız tarafından geliştirilen/tasarlanan temaları, eklentileri ve logoları kullanabilirsiniz!
Artado Search’in en çarpıcı yeniliklerinden biri, özelleştirme seçeneklerinin genişletilmiş olmasıdır. CSS kodları ile kendi temalarınızı tasarlayabilir, Javascript kodları ile kendi eklentilerinizi yazabilir, yaptğınız temaları, eklentileri ve logoları mağazamız üzerinden paylaşabilirsiniz. Artado için tema/eklenti yapmak ve katkıda bulunmak için yararlı belgelere buradan ulaşabilirsiniz. Artado’nun güçlü “Profiller” özelliği sayesinde yaptığınız özelleştirmeleri kaydedebilir ve diğer kullanıcılar ile paylaşabilirsiniz. Ayrıca, “profillerinizi” senkronize ederek her cihazda erişim sağlama imkanına sahipsiniz.
Artado Search, açık kaynak kodlu olması, kendi tema/eklenti mağazasına sahip olması, kendi forumunu sunması, birden fazla arama motorunun sonuçlarını gösterebilmesi ve en çok özelleştirilebilen arama motoru olması gibi özellikleri ile diğer arama motorlarından ayrılıyor. Ayrıca, gizliliğe önem vermesi ve geniş dil desteği sunması da Artado’nun önemli avantajları arasında yer alıyor. Artado Search ile arama deneyiminizi tamamen kişiselleştirebilir ve gizliliğinizi koruyabilirsiniz.
Artado Search yanında Celer Browser isimli bir tarayıcı projemiz ve Arus isimli bir Linux dağıtımı projemiz bulunmakta. Bu projeler hakkında da ilerleyen günlerde detaylı gönderiler paylaşacağız.
Ayrıca bu konuyu herhangi bir “spam” tarzı reklam amaçlı açmadım. Amacım açık kaynak kodlu projemizi sizlere tanıtmak ve görüş almak. Biz şu anda bir şirket değiliz. Artado bir kaç lise öğrencisinin yaptığı bir hobi projesidir ve projemizi geliştirmek için sizin desteğinize ve görüşlerinize ihtiyacımız var. Bu yüzden burada konuyu açtım. Tek amacımız interneti daha iyi bir yer haline getiren projeler ortaya koymak. Manifestomuzda da bundan bahsediyoruz zaten.
Tasarımı tamamen yeniledik. Artık varsayılan sonuçlar olarak kendi sonuçlarımızı kullanıyoruz. Ayrıca küçük bir kaç değişiklikler daha yaptık. Daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. Artado’yu buradan deniyebilirsiniz.
Merhaba! Artado Search ana sayfasına reklam eklemeyi planlıyoruz. Yaklaşık 4 yıldır projeyi tamamen gönüllülük esası ile yürüttüm ve tüm masrafları kendi cebimden karşıladım. Fakat artık Artado’nun biraz da olsa gelir getirmesi gerektiğini, en azından kendi giderlerini karşılaması gerektiğini düşünüyorum. Bu yüzden ana sayfaya ve oto tamamlama kısmına ekran görüntülerindeki gibi reklam eklemeyi planlıyoruz. Bu konuda görüşleriniz bizim için çok önemli. Düşüncelerinizi belirtirseniz seviniriz.