Cimri’den takip ettiğin telefonlardan olan redmi note 8 4345 liraya düşmüştü. N11’den aldım. Teşhir olarak aldım. Satıcının yorumları ve puanları çok iyiydi. İmei’lerini sorguladım. İlk imei ithalat yoluyla kayıtlı, ikinci imei yenilenmiş cihaz olarak kayıtlı çıktı ancak imeilerin altında seri no yazan yer boş çıktı. Sizce sıkıntı olur mu? Telefon normal görünüyor. Çizik çatlak yok. Normal kapanıp açılıyor. Geliştirici seçeneklwrini aktif edip birkaç ayar yaptım kapatıp açtım kasma donma olmadı. Seri no içime biraz kurt düşürdü. Sorun olmazsa kalsın diyorum.
Cihaz android ise #0# tuşlayıp açılan menüdeki testleri yapabilirsiniz.
O kod hata veriyoe ne yazık ki bakamıyorum. Kendi telefonumda da açılmıyor.
imei atma işlemi gerçekleşmiş olabilir hocam. Teşhir(demo) cihazlar imei ile gelmez. Zaten teşhir olarak aldığınız için bunları bilerek aldığınızı varsayıyorum. Eğer satıcı cihazdaki imeileri başka 2 3 cihazada atarsa imei düşer. Bu durumda ikinci el aldığnızdan yeni cihaz almanız gerekecektir.
Hocam o kod benim cihazda da çalışmıyor o konuda endişe etmeyin ama yukarda dediklerimi düşünün.
İmei 1 ithalat yoluyla Note 8 adına kayıtlı bunda sıkıntı çıkmaz diye düşünüyorum da ikinci imei yenilenmiş cihaz olarak kayıtlı çıkınca bir de seri no olmayınca sormak istedim. Tabi ki teşhir değil sıfor ürün olsa 5600 falan bayılacaktık. Arada 1300 lira falan fark var. İkinci el de olsa güven olmuyor, orası çatlak burası kırık… Adam bir sorun yaşamış ki satıyor, mantık olarak.