Yapay zeka geliştirmek isteyen biri nasıl bir yol izlemeli?

Merhabalar, 2 yıllık bilgisayar programcısı bölümü mezunuyum üniversite son senemde kendimi web üzerinde geliştirmeye karar verdim ve bir noktaya kadar ilerledim fakat son zamanlarda yaptıklarımdan zevk almamaya başladım. Ben de farklı bir alana yönelmek istedim ve yapay zeka da karar kıldım fakat internette yaptığım araştırmalardan, izlediğim videolardan bir şey anlayamadım hiçbiri yeni başlayan birine göre hazırlanmamıştı. Bu konu da fikir sahibi arkadaşlar var ise nasıl bir yol haritası izlememde yardımcı olurlarsa çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: @fish 2025-01-24T14:38:07Z

1 Like

Merhaba, Yapay zeka için Python, AI ve veri bilimi alanında en çok kullanılan dillerden biridir. Hem Human Language seviyesi yüksek hemde bir sürü yardımcı kütüphane barındırır. Eğer Python dili bilmiyorsanız, bu dili öğrenmek iyi bir başlangıç olacaktır.

• Yapay Zeka ve Makine Öğrenimi Temelleri

Yapay zekanın temellerini anlamak için bazı temel konuları öğrenmek gerekir: Makine öğrenimi, denetimli öğrenme, denetimsiz öğrenme, derin öğrenme, doğal dil işleme (NLP) vb. gibi şeyler.

• Derin Öğrenme

Makine öğreniminin bir alt dalı olan derin öğrenme, sinir ağları kullanarak daha karmaşık problemleri çözmemizi sağlar. TensorFlow ve PyTorch gibi kütüphaneleri öğrenebilirsiniz.

Bu yazıda yapay zekanın çalışma mantığı temel olarak bahsedilmiştir :slightly_smiling_face: :

• Topluluklara Katılmak ve Network Oluşturmak

Topluluklara katılmak ve diğer AI ile ilgilenen kişilerle iletişim kurmak size çok şey katacaktır. Forumlarda, Hugging Face gibi topluluklara katılabilirsiniz.

1. Projeler ve Uygulamalar

Teorik bilginizi pratiğe dökerek projeler geliştirebilir. Örneğin, veri setleri ile çalışarak modeller oluşturabilir ve bunları test edebilirsiniz. Github üzerinde projeler paylaşarak portfolyo oluşturabilirsiniz.

Umarım yazım size yardımcı olmuştur :slightly_smiling_face:

5 Likes

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim hepsini teker teker inceleyeceğim.

2 Likes

Hocam python bilginiz yoksa proje bazlı çalışarak python öğrenmelisiniz bence. Ya da freecodecamp den tutorial takip edebilirsiniz.
Ve Coursera da Andrew Ng nin Machine Learning Specialization ı var. Çok güzel bir şekilde girişi buradan yapabilirsiniz.
Ayrıca kitap olarak da bence Hundred Page ML Book iyidir.

3 Likes