Xiaomi note 12 pro 5G NFC hizmeti aşırı pil tüketiyor

Esenlikler, cihazım yurtdışı mal uygun fiyata aldım. ilk başlarda pili iyi gidiyordu nfc hizmetleri yine açıktı ama pil tüketmiyordu yeni olduğundan aradan 2-3 hafta sonra cihaz 2 gün zor dayanır oldu işin garip kısmı şu; telefonda nfc özelliği çalışmıyor bile nfc işlevini geri yükle basıyorum hata veriyor ayarlara nfc yazınca bir şeyde çıkmıyor. sonra ben bir şeyler yaptım karıştırdım güvenlikten baktım nfc özellikleri artık gözükmüyordu şarjım 5 gün gitmeye başladı. bu süre boyunca telefonu hiç tamamen kapatmadım şarjı 10 olunca şarja taktım yeniden başlamadı hiçbir şekilde, ama dün telefonun pilini tamamen bitirdim bugün uyandım baktım güvenlik uygulamasından nfc hizleteri yazıyor yanında %68 pil tüketimi var aktif olduğu zamanlara bakıyorum ben uyurken bile çalışmış gece %100 olan şarj sabah %90 oldu ben telefonu kullanmasamda nfz hizmetleri pil tüketiyor bu sorunu nasıl çözebilirim? durdurmaya zorla basıyorum yine çalışıyor defalarca veriyi temizledim bir türlü çözümünü bulamadım 2 gündür.

Sorun çözüldü, telefonum rootlu olduğu için sistem uygulamaları silici yazdım Google play storeye, uygulamadan nfcyi sildim şuan NFC kökten gitmiş durumda gereksiz olan Google asistanı filanda sildim. Haberiniz olsun konuyu çözüldü olarak işaretleyebilir yahut kapatabilirsiniz.

2 Likes