Merhabalar xiaomi ax3200 model bir router kullanıyorum ve buna openwrt kurmak istiyorum ama ne kadar araştırsam da yapamadım. winodws 10 kullanıyorum. Yardımcı olursanız çok mutlu olurum
Merhaba foruma hoş geldiniz. Netleştirmek adına soruyorum AX3200 cihazınız linkteki gibi mi model/seri/yıl vs?
Eğer cevabınız evet ise forum üyelerimizden @yucellmustafa nın güzel bir videosuna denk geldim. Aşağıda paylaşıyorum:
merhabalar evet routerım tam olarak budur. Videodaki yapılanları yapmaya çalıştım ama terminalde netmode dosyasını açmaya çalıştığımda python bulunamadı yazıyor
Bilgisayarınızda python yüklü değil çünkü. Python Releases for Windows | Python.org adresinden istediğiniz bir sürümü indirip kurabilirsiniz.
factory.bin dosyasının kesinlikle checksum değerini kontrol edip doğrulamanızı tavsiye ederim, ben daha bugün openwrt flashladım oem arayüzü üzerinden ve checksumu kontrol ettim.
kurduğumdan eminim silip tekrar 3.12.4 sürümünü
kuruyorum şimdi
ben biraz bu ifadelere yabancıyım checksum değeri nedir tam olarak
hala aynı hatayı alıyorum
python3
yazıp Tab
a basın bakalım tamamlayacak mı?
ben biraz bu ifadelere yabancıyım checksum değeri nedir tam olarak
Eğer factory.bin imajını OpenWrt firmware selectordan indirdiyseniz orada SHA hash değeri yazmalı. HashCheck adlı windows programıyla bu değeri kontrol edin elinizdeki imajla internetteki uyuşuyor mu diye.
Hocam ben bu terimlere yabancıyım discord kullanıyorsanız eğer ordan konuşup yardımcı olabilir misiniz
Kurulum programinda “Add python to PATH” tarzi bir secenek olmasi lazim, isaretlediniz mi?
Ilk komutta python’u gordu sistem, fakat cikan hata hakkinda bir fikrim yok.
normalde oradaki netmode4 dosyası wsl içinde çalışıyordu. ama şuan windows için çalışan bir dosya daha ekledim. onu deneyebilirsiniz.