Linux’a geçmeyi planlıyorum ancak Windows’taki dosyalarımı en kolay şekilde nasıl aktarabileceğimi merak ediyorum. Bunun pratik ve hızlı bir yöntemi var mı? Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
Hocam öncellikle tek diskiniz ile dual boot yaparak hem GNU/Linux hem Windows kullanabilirsiniz.
Bunun için tek şart, her iki işletim sistemi içinde gerekli alanı tek disk üzerinden ayarlamak.
Böylelikle Windows’taki ayarlarınız, dosyalarınız, uygulama ve oyunlarınız silinmez.
Dual boot yaptığınız zaman, gerekli dosyalarınız Linux’a aktarabilirsiniz. Aktardıktan sonra da ister Windows’u silip, Linux diskini genişletebilirsiniz, isterseniz de dual boot kullanmaya devam ederseniz.
Uyarı: Linux ve ya Windows diskiniz şifrelediyseniz bu iş zor olur. Ayrı bir dosyaların yedeklemeniz lazım yani.
Dağıtımların NTFS dosya sistemi ile biçimlendirilmesine gerek olmadığını düşünüyorum çünkü başka bir NTFS dosya sisteminden herhangi bir dosya sistemine kopyala yapıştır yapabilirsiniz.
Ulaşmak mümkünse taşımak neden olmasın Yalnız Windows’ta güç ayarlarından “fast boot” ayarını kapatmak lazım, bir de şifreleme olmamalı.