Windows'ta aynı SSIDye sahip Wi-Fi routerlarını nasıl görüntüleyebilirim?

Linuxta aynı SSIDye sahip routerları BTT1 BTT2 BTT3 şeklinde görebiliyoruz ancak Windowsta bu sadece BTT olarak görünüyor Windowsta nasıl diğer SSIDleri görüntüleyebilirim?

Merhaba, foruma hoş geldiniz. Bunun için bir yazılım kullanmak ister misiniz? Muhtemelen açık kaynaklı veya özgür yazılım olmayacaktır. Ama ne için kullanacağınızı bilirsek belki daha nokta atışı bir öneride bulunabiliriz.

Evet. Özgür veya sahipli yazılım olması fark etmez. İşimi görsün yeterli. Kullanma amacım ise kaldığım yurtta aynı isme sahip 8 farklı modem var. Hepsinin ismi aynı olduğundan Windows’ta 1 tane görünüyor. Bu görünen modem bana en uzak modem oluyor bazen ve internet sorunu yaşıyorum. Modemler arasından bana en yakın olanı belirleyip sinyal gücü en güçlü olana bağlanmak istiyorum ancak Windows bana sadece 1 SSID gösteriyor. Linux kullanmayı denediğimde ise BTT 1, BTT 2, BTT 3 şeklinde aynı SSIDye sahip diğer modemleri gösterdiğini görmüştüm. Windowsta da aynısını yapmak istiyorum.

Acrylic Wi-Fi kullanmıştım ben de benzeri bir sebep için. Buradan ilgili cihazın bilgilerini alıp manuel bir şekilde Profil oluşturabilirsiniz. Fakat dolaşım özelliği nedeniyle Wi-Fi kendisinden bağlantıyı kesip bir başkasına bağlanmanızı isteyebilir. Veya cihazlar aynı ID ile yayın yapıp bir Mesh ağı oluşturmuş olabilirler. O takdirde artık sizin elle seçebilmeniz mümkün olmaz.

İlgili Uygulama: Acrylic WiFi Analyzer

Edit: Konu Windows ama android bir telefonunuz var ise oradaki uygulamalar ile daha iyi sonuçlara ulaşabilirsiniz. Bir daha hızlı bir ağ taraması yaparsınız, iki daha mobil bir cihaz olması nedeniyle odanın farklı köşelerinde test yapmak daha kolay, üç ve en önemlisi ağ anteni daha güçsüz olduğundan telefonla dahi çekiyor ise laptopda hayli hayli çeker diyebilirsiniz.

1 Like

Teşekkürler. Şuan diğer modemleri de görebiliyorum. En iyi sinyal vereni de belirledim. Şimdi buna nasıl bağlanabilirim?

Hımm bağlanmak için de bir program kullanmanız gerekecek galiba. Maalesef acrylic’in ücretsiz versiyonunda bağlanma özelliği yok. Ama ilgili BSSID’li cihaza bağlanmak için size bir Github projesi önerebilirim. Eski bir projedir ama işe yararsa güzel. Bağlandıktan sonra hep bağlı kalabilir misiniz ondan emin değilim.

1 Like

İşe yaradı teşekkür ederim :slightly_smiling_face:. Bağlantıyı kesip farklı birine bağlanırsa tekrar aynı işlemi uygularım zaten, dert değil.

2 Likes