Öncelikle, bu geçiş kararını Yusuf İpek’in YouTube videolarını izleyerek almaya karar verdim. Ancak, genel bir bakış açısıyla ve hiçbir ön bilgiye sahip olmadan, konu oldukça karmaşık ve zor göründü. Ubuntu, Garuda Linux, Debian, Zorin, Nobara Linux, Void Linux, Pop OS, KDE, OpenSUSE, Nix OS, Pardus, Arch Linux, Kalamaris, MX Linux, Miracle OS, Android OS, Fedora, Linux Mint, GNOME, KDE, Kernel, Linux, Gentoo, LFS, GNU, çekirdek sağlayıcıları vb. gibi kavramlar arasında kayboldum. Cinnamon dağıtımları nedir, hangisi ne anlama geliyor? Terminal konsepti, sudo ve diğer farklı terminal sağlayıcılarıyla ilgili sorularım var. Hangisi çekirdek, hangisi dağıtım? Tüm bu bilgiler birbirine karıştı ve kafamda bir çorba oluşturdu.
İlk öğrenmem gereken nedir, hangi aşamadan başlamalıyım? Soru işaretleri, bu konudaki haftalık merakım ve izlenen videolar sonucunda oluştu. Bu konuları kategorize ederek açıklama ve sıralamalarla ilgili tavsiyelere ve cevaplara ihtiyacım var.
Yardımsever ve sabırlı arkadaşlardan gelen cevapları bekliyorum. Teşekkür ederim.