Windows üzerinde 2 adet disk parçası nasıl birleştirilir?

Merhaba 2 adet birleşmeyen disk vol’um var ne yaparsam yapayım birleşmiyorlar eskiden 1ni linux için bootlamıştım şimdi o parçayı geri windowstan kopardığım parçayla birleştiremiyorum bunun için linuxa ayırdığım kısma nasıl bir format ve ya işlem uygulamam gerekiyor ki birleşsin ikiside?

Son düzenleyen: @wise 2024-12-07T07:46:59Z

Windows’un disk bölümlerini ayarla gibi bir penceresi olacak, oraya girip “bölümü genişlet” seçeneğini seçip ayarlamaları oradan yapmayı deneyebilirsiniz.

oradaki tabloyu atarsanız oradaki tablo üzerinden de yardımcı olabiliriz

1 Like

Oradan diski birleştiremiyorum. Sadece windowstan kopardığım parçayı birleştirebiliyorum diğer 117 gb yi geri alamıyorum

Bağlantıdaki konu işinizi görebilir, siz “C” sürücüsünün üzerinde sağ tuş ile bölüm genişletme yaparsınız.

Merhaba, ayrılan bölümü ntfs olarak formatlamışmıydınız :slightly_smiling_face:

Evet ntfs olarak gözüküyor şuanda

Şu anda linuxum bulunmamakta eskiden linux için kullandığım bir disk muhtemelen linux kendi formatına çevirdi şuanda o yüzden birleştirilemiyor

Merhaba,

Mini Tool Partition Wizard programıyla aşağıda gösterdiğim bölümleri sağa taşıyabiliyor musunuz? Onlar bölümlerin birleşmesini engelliyor olabilirler.

Maelesef ayrı olarak windows için bootladım o diski belki formatlanıp birleşir diye işe yaramadı tek çare olarak tüm diskleri sıfırlayıp hepsini birlikte bootlamayı deneyeceğim

Windows’unda muhtelemen bitlocker açık dolayısı ile c diskinden kopardığın alanı asla birleştirme yapamazsın öncelikle denetim masasından bitlockerı kapatman gerekiyor.

Denetim masası > sağ üst köşeden küçük simgeler yapıyorsun > bitlocker > bitlocker kapat

Bu yolu izliyorsun işlem bilgisayar performansına göre birazcık uzun sürebilir. Daha sonrasında disk part veya disk bölümleme bölümünü kullanıp harici uygulama kurmadan bunu yapabilirsin. Eğer yine olmazsa minitool ile deneyebilirsin.

İyi forumlar