Windows’dan Linux’a geçerken aklımdaki soru işaretleri

1- Bazı İşlerim Gereği Windowsda 2 Oturum Kullanıyorum Ve Bu Benim İşlerimi Baya Hızlandırıyor Bu Linuxta Varmı (Veya Alternatifi) ?

2- Nadirde Olsa Cs/Lol Tarzı Oyunlar Oynuyorum Nekadarlık bir Fps Düşüşü Yaşarım Oyunlarımda?

3- Linuxdaki Konsola Alışılması Zor mu?

Şimdiden Yardımlarınız için teşekkürler

1 - Linux’ta windows gibi oturum açabilirsin, hiçbir sıkıntı olmaz.

2 - Yaşamazsın

3 - Hiç konsol ile oynamadığım için bilmiyorum onu’da başkası söyler :slightly_smiling_face:

1 Like

4- Discord Kullanırken bir sıkıntı yaşarmıyım Ekran Paylaşma Sesli Görüşme Vs.

Konsol demek istediğim windowsdaki powershell hocam Yanlis Yazmışım

Birde hocam Windows’daki gibi 2 oturum açmayı internette baktigimda bulamadım nasil yapılacağınıda yardimci olursanız sevinirim

Hayır, hatta sana şöyle diyeyim power shell yeni yeni çıkmış iken linux uçbirim önyükcüsü linux işletim sistemlerinin çıkışından beri var. Yani kendini aşmış durumda, kısacası windows’daki powershel’le linux terminalin çakması desek daha mantıklı

Terminali aç ( " Ctrl+Alt+T ile açabilirsin veya direk başlat menüsüne uçbirim yazabilirsin " )

Linux’ta yeni bir kullanıcı oturumu açmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsin :

1. Kullanıcı Ekleme: Yeni bir kullanıcı eklemek için useradd komutunu kullanabilirsin. Örneğin, ‘ali’ adında bir kullanıcı eklemek için :

sudo useradd -m ali

2. Kullanıcı Şifresi Belirleme: Yeni eklenen kullanıcı için şifre belirlemek gerekiyor. Bunu yapmak için passwd komutunu kullan :

sudo passwd ali

3. Kullanıcı Oturumu Açma: Yeni kullanıcı ile oturum açmak için, oturum açma ekranından direk açabilir veya başka oturuma terminalden su - kullanıcı_adı komutu ile geçiş yapabilirsin :

su - ali

4. Kullanıcı Gruplarına Ekleme: Yeni kullanıcıyı gerekli gruplara eklemek için usermod komutunu kullanabilirsin. Örneğin, kullanıcıyı ‘sudo’ grubuna eklemek için:

sudo usermod -aG sudo ali

Not : Kısacası Root yetkisi vermek istiyorsan, sana daha basit tabirle söylüyeyim yönetici izini, bu windows’da da var

Eğer linux hakkında okuyarak öğrenmek istiyorsan
buradan okuyabilirsin :

Linux Journey

Eğer linux nasıl kurulur yada linux hakkında daha fazla şey öğrenmek istiyorsan Yusuf İpek kanalına gidebilirsin :

Yusuf İpek

Eğer linux denemek istiyorsan’da Flash bellek ile canlı ortamda kullanıp deneyebilirsin :slightly_smiling_face:

4 Likes

iki oturum açma seçenekleri ayarlar kısmında oluyor

1 Like

Doğru ayarlar kısmından’da halledebilirsin

Cok teşekkürler hocam bugun yeni kuracağım Linux’u dağıtıcı olarakta mint düşünüyorum. Sizinde baska oneriniz varsa onada bakabilirim

Mint güzel bir başlangıç olabilir, Fedora KDE spinini de tavsiye edebilirim.

Bence Fedora Gnome daha uygun olur arkadaş için Gnome da linux kullanma nedenlerimdedir :smile:

Yeni başlayan biriysen linux mint en iyi seçenek çünkü benzerlik açısından windowsa benziyor

1 Like

KDE Plasma önerme nedenim GNOME’a göre oyunlarda daha az performans kaybı olması. Oyunlardaki performans göz ardı edilseydi ben de GNOME derdim tasarımı nedeniyle. Katlanabilir bilgisayarımda da Fedora Gnome kullanıyorum. :smile:

Yaa ben nedense Gnome da daha fazla performans alıyom boşta ama belki pencereler falan açılınca daha fazla kasar fikrim yok :slight_smile:

1 Like

Donanıma göre değişiyordur sanırım ben de net çözemedim, kendi sistemimde KDE kullanırken GNOME’da aldığımın iki katı performans alıyordum neredeyse :grin:

Aslında bunun cevabını kendin verebilirsin, dene gör. Deneyimle kendi kararını kendin ver.

Şuanda Linux Mint Yükledim Hocam İleride Yeni dagiticilarada geçerim buyuk ihtimalle Hepinizin Yardimi içinde Teşekkürler

2 Likes