Selam yeni bir sistem aldım. Windows 11 ile geldi Windows 10’a gecmek istiyorum ama bir türlü dönemiyorum. Diski görmüyor. VMD kapalıymış açtım RST driverlarını görüyor seçiyorum yüklüyor hata veriyor. Nasıl düzeltebilirim?
Anakart: Gigabyte H610M-K.
Merhaba, nasıl bir hata veriyor? Hata çıktısını paylaşmanızı rica edeceğim.
RST Driver’ı yüklenmemiş görünüyor. Hangi marka model işlemciniz mevcut acaba? BIOS updateleriniz yapılmış mıydı?
Sistemi bugun aldım. Biosu güncellemelerini istedim ama güncellememisler kendim güncellemekten de çekiniyorum açıkçası. Rst driverlarini kurmama rağmen aynı hatayı veriyor garip olan kısmı orası.Sistem:
i5 13400f
Gigabyte h610m k
Anakart üreticinizin sitesindeki driverları denemiş miydiniz? SATA/AHCI başlığı altında hem sata driver’ı hem de Intelden edindiğiniz diğer driver var. Belki kendi sitelerindeki driverları kullanmak sorununuzu çözebilir.
Bende’de aynı sıkıntı vardı. çözümünü laptop modelinin irst driverını indirip, format iso’sunun yanına atmakla buldum. Umarım açıklayabilmişimdir.
Şu linkten indiriyorum flasha atıyorum buluyor yüklüyor bu sefer herhangi bir disk bulunamadı diyor. Acaba bios ayarlarımda bir hata var diyorum?
Rst kurulduğunda da su hata geliyor
Niye windows 10’a geçmek istiyorunki windows 11 için sistemin yeterli. 2025 yılında windows 10 güvenlik güncellemesi gelmiyecek tekrar windows 11’e geçmek zorunda kalcan. Tabi senin kararın ama windows 11’de kalman daha iyi olur.
11 i bi türlü sevemiyorum zaten eski HDD var ona da linux kurucam bir kaç gün Windows’ta işlerim var onları halletmem lazim. Kurmusken 10 kurulsun istiyorum.
Güncelleme!!
11 kurayım bari dedim orda da aynı hatayı alıyorum. Şuan sisteme hiç bir şekilde açamıyorumda. Linux kurdum kurulumda kaldı tamamlanamadı.
Secure boot u kapatıp, linux kurmayı yeniden deneyin. Bir de bios’a girin ve usb noktalarının aktif olduğundan emin olun.
Güvenlik değil de temel program destekleri ne zaman fişi çekerse o zaman sıkıntı olur hocam. Tahminen Win10 2027’ye kadar sorunsuz kullanılır diye düşünüyorum. Sonrasında zaten Microsoft’u geçtik, temel programlar Win11’e zorlayacak mecbur.
Şuan açılsın başka derdim yok zaten ama yok yani iki gündür deniyorum.
Bir ufak güncelleme!!
Bir şekilde win 11 kurdum nasıl oldu bilmiyorum. Bir anda diskleri görünteledi ve yükledim. Yüklediten sonra tekrar denedim listelenmedi yani çözümü bende bilmiyorum.
Soruyu nasıl kapatacağımı bilmiyorum mecbur bunu çözüm olarak işaretliyeceğim.
Benzer sorunu bir arkadaşıma Win11 kurarken yaşadım. İntel işlemcilerde disk koruma gibi bir yazılım var. BIOS ayarlarından onu kapatmak gerek. Bir de alakalı mı alakasız mı bilmiyorum Linux usb stick ile Gparted kullanarak diske temiz format atmıştım. Belki yararı olur.
Suan 11 kaldı sorun yok yarın zaten servise gidicem kasanin led tusunu takmamislar arka anakart plağini yamultup vermisler hepsini duzeltip gelince fedora kde kurarım diye düşünüyorum.