Arkadaşlar winapps kullanan varmı acaba aranızda. WhatsApp’ın pc uygulamasını nasıl linux masa üstüne alabilirim. Herhangi bir kısayolu yok uygulamanın klasörüne baktım herhangi bir başlatılacak exe uygulamada yok.
Birde gerçek konuya gelecek olursak windows 10’u qemu ile çalıştırıyorum vmware kadar performanslı çalışmıyor. Winapps’ı Vmware ile çalıştırma işlemi hakkında herhangi bişey bulamadım bundan dolayı açtım konuyu vmware ile çalıştirmanın bir yolu varmıdır.
Öncelikle yanıtın için teşekkürler. linuxda WhatsApp web’i zaten kullanıyorum sadece windows’uygulaması olan hali daha iyi bundan dolayı sormuştum.
İkinici olarak winapp’ın ne olduğunu biliyorsun değil mi? bottles üzerinde çoğu windows uygulaması çalışmıyor. Adobe Photoshop , Dreamweaver, ms office gibi uygulamaları çalıştırıyorum sanal makinede. vmware kullandığımda daha yüksek bir performans veriyor.
Qemu da ise biraz sıkıntılı ama yinede idare eder.
WinApp dediğinde ilk başta aklıma .exe dosyaları geldi, direkt Adobe uygulamaları ve Office uygulamaları gelmediğinden kusura bakma.
Eğer native uygulama hedasıyla çalıştırmak istiyorsan birkaç yöntem var:
Yöntem: Single GPU passthrough yapmak. Bu linkte rehberi var: btt linki
Yöntem: Yanlış anlamadıysam senin de yapmak istediğin gibi, VM’de çalıştırmak. İki tane GitHub projesi buldum: ilk GitHub projesi, ikinci GitHub projesi. İlk GitHub projesi daha az forklanmış ama belgelendirmesi ikincisine göre daha iyi.
Yöntem: Uzak sunucuya Windows kurarak da VNC veya RDP ile bağlanabilirsin.
Yöntem: Bilgisayarına Linux ve Windows birlikte kurmak.
Winapss zaten linux içerisinde sanal bir makinede windows çalıştırarak uzak masaüstü (RDP) ile uygulamayı bağlıyor. Yani winapss zaten linux altında sanal bir windows demektir. Bu durumda vmware ile sanallaştırdığın makine içerisinde bir de windows için bir makine sanallaştırman gerekiyor. Bu önerebileceğim bir yöntem değil. Hayır olmaz demiyorum belki teorik olarak bu mümkün görünebilir ama uygulayarak sonuç alma şansın çok zayıf. Bunun yerine vmware ile windows sanallaştırıp istediğin uygulamayı çalıştırman daha mantıklı.
Winapps yerine başka bir alternatif buldum ona bakacağım şimdi vmware ile kullanılıyormuş https://github.com/casualsnek/cassowary[link] sanırsam performasa yapacak bişey yok gibi harici ekran kartım olmadığımdan bu kadarı ile yetineceğim gibi