Bilgisayarım Windows 10 iken Wi-Fi kartını görmüyordu. Ama şu şekilde görmüyordu, ilk kurulumda ve belirli bir süre boyunca hiçbir sorun yok. Ama bir süre sonra kendi kendine okumamaya, yeniden başlatma sonrası(bazen 2 bazen 3 hatta 1-2 hafta boyunca [pc kapalı bile kalsa] Wi-Fi kartını görmüyor. Bu sorun bilgisayarı aldıktan 5 ay sonra(2.el PC) başladı. Geçenlerde depolama sorunum olduğu için Windows 10 tiny kurmuş olup aynı sorunu değil de başka bir sorun ile karsılastım. Windows 10 tiny ile Linux Arc tabanlı endeveaorus OS işletim sistemlerini Dual boot yapıp ikisini birden kullandığım bir sisteme çevirdim (mecbur kalmadığım surece Windows 10 girmiyordum, Rufus vb programlar için kurulu tuttum). Windows 10 tiny sistemi 2-3 hafta sonra Wi-Fi kartını sürücüsünde hata verdi. Bunu ise aygıt yöneticisine baktığımda fark ettim. Eskiden okumuyordu ama şu anda sürücü hatası alıyorum. İnternetten sürücü de indirmeyi denedim ama sonuç alamadım. Ama tüm zaman boyunca Bluetooth çok sağlam bir şekilde çalışıyordu(diye hatırlıyorum kesin bilgi vermeyeyim). Ki hala daha çalışıyor, şimdiye dek. Linux sistemimde hiçbir zaman Wi-Fi ile ilgili bir sorun bir sıkıntı yaşamadım. Ama 2 hafta kadar önce Bluetooth’un panelde gözükmediğini fark ettm. Ayarlarda Bluetooth ayarı var ama açılmıyor. Artık sıkıldım bu kablosuz donanımların sorunlarından. Şu anda bilgisayarımda Windows 10 tiny yuklu değil Wi-Fi yuzunden sildim ve sadece Linux Arc tabanlı endevaour OS yuklu. Yakın zamanda Windows 10 Enterprise sürümüne geçmeyi planlıyorum. Şu anda Bluetooth hatamı ve eğer Windows 10 Enterprise de oluşursa Wi-Fi hatasını nasıl düzeltebilirim?
Sistemim:
Laptop marka; ASUS N53j.
Intel i5 480M.
NVIDIA gforge GT480M 2 GB.
8 GB RAM.
Son düzenleyen: @wise 2024-12-07T07:44:24Z