Website tasarımı konusunda kendimi nasıl geliştirebilirim?

Merhabalar, bilgisayar programcılığından mezunum, kendimi full-stack web developer olarak geliştirmek istiyorum. Şu an React öğreniyorum ve kendimi yeterli hissettiğimde NodeJS başlamayı düşünüyorum. Şuan bir akrabam için statik bir websitesi hazırlıyorum fakat Figma’da websitesi hazırlarken zorlanıyorum. Yaptığım headerları, sectionları beğenemiyorum ve sürekli tekrar tekrar yapma hissi doğuyor içime, yaptıklarımdan tatmin olamıyorum. Bu konuda deneyimli arkadaşlar, ilk başlarda sizde de bu his var mıydı? var ise nasıl bunu atlattınız?

Son düzenleyen: @Awesum 2024-11-15T12:57:15Z

Ben daha lise son sınıfım ben genelde web sitesi yaparken html ile yapıyordum size tavsiyem kendiniz boş vakitlerinizde proje açıp tekrar yapmak olucaktır bende bu hissi böyle atlatmıştım eğer örnek olsun derseniz asmr prog youtube kanalını bakabilirsiniz o da web de proje yapıyor ama html dilinde örnek olarak bırakıyorum

1 Like

Selam :raised_hand_with_fingers_splayed:
Ben fullstack vs değilim kafama göre takılıyorum :grin:
Ayrıca şuan Yapay Zeka ile birlikte adam CSS ile hizalamayı bilmemesine rağmen ben Full Stack yazılımcıyım diyor.

Ben bir şey değilim yazılımcı hiç değilim.
Sadece hobi olarak PHP , NodeJS ile açık kaynaklı projelerin milattan önce kalmış web sitelerini yeniliyorum

Ancak şuan biraz daha ilerlemiş durumda olduğumu düşünüyorum Artado Software ekibindenim.

Web sitelerinin neredeyse hepsini yeniledim şuan Artado Store üzerinde çalışıyorum tek başıma.

Ben öğrenmeye önce HTML sonra PHP ile başladım sana da öyle öneririm.

Şuan ASP.NET üzerinde çalışmalar yapıyorum.

Onun dışında verebileceğim bir diğer tavsiye amacınızın full stack olmaması.

Front end kısmını bir 5-6 yıl sonra yapay zeka elimizden alacak ancak backend için aynısını söylemek biraz zor.

Backend çalıştığınızda zaten tasarim size geliyor hazır bir şekilde.

Benim görsel yaratıcılığım iyidir ancak ben bile farklı tasarım oluşturmaya çalışırken zorlanıyorum.

Yapay zeka dışında zaten şuan front end hazır CDN kısmına kaymış durumda bootstrap veya tailwind ile iş bitiyor.

Bende tekil projelerimin hepsini TailwindCSS kullanarak yapıyorum.

Şuan NodeBB gibi forum yazılımları bile sadece Bootstrap tailwind kullanıp geçiyorlar senin öncelikli amacın backendi sağlama almak olmalı.

Düşünsenize koskoca Google bile web sitesi yaparken kendi hazırladıkları Material Web CDN kullanıyorlar.

Veyahut basit bir örnek girip bakabilirsiniz UPS’in sitesi milattan önce kalma veya mybb forumlar tasarımları çok kötü responsive desteklemiyor ancak çalışıyor gün boyunca çoğu kişinin işine yarıyor ancak tasarım mükemmel olsa bile backend yani işlevler çalışmadığı sürece bir anlamı kalmıyor.

Açık açık da söylüyorum ben BTK akademi aracılığıyla öğrendim size de öneririm Sadık Turan iyi anlatıyor ancak ingilizce öğrenirseniz sizin faydanıza olur ben PHP ve NodeJS kullanmayı İngiliz kaynaklardan öğrendim.

Hem BTK akademi sertifika da veriyor benim Osmanlıca sertifikam var :smiley:

Tasarım konusuna gelince sadece bir login sayfası yapmak için 10-15 farklı tasarım sunuyorum bazen.

Birisi benden web sitesi istiyorsa ben figma aracılığıyla tasarım istiyorum bazısı çıkıyor yapay zekaya yaptırıyor tasarımını ben saygı duyuyorum karışmak benim işim değil.

Bence yaptıkça acilirsiniz material web tasarımlarına bakarak yapabilirsiniz ben başlarda öyle yapıyordum.

Metnin kısacası: React kullanıyorsan Material web,yoksa Tailwind CSS kullan gitsin.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

(Konuyu okumadan yazdığım için kusura bakmayın belki sonraki kişilere faydam olur)

Edit:

frontendmentor.com sitesine bakabilirsiniz.
Genellikle siyah-beyaz tasarım ezici çoğunluğu mutlu edecektir :slight_smile:

4 Likes

Mümkünse mükemmelliyetçiliğe çok kafa yormaya çalışmayın. Yaptığınız tasarımları bir türlü beğenemiyor oluşunuzun sebebi bu olabilir. Çok kısa bir sürede tasarım konusunda uzman olamazsınız ne yazık ki. Bunu atlatmanın yolu ise sabırlı bir şekilde düzenli olarak tasarımlar yapıp bunları kodlamak ve kendinizi bu şekilde geliştirmek. Front-end kısmında yeterince gelişmeden Back-end kısmına geçmenizi pek önermem. Öncelikle front-end kısmında her ne kadar uzman seviyeye gelmeseniz de ne yaptığınızı bilecek kadar bilgi birikimine sahip olmanız daha iyi olacaktır. Şimdiden kolay gelsin.

1 Like

Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Gerçekten değerli bilgiler paylaşmışsınız <3

1 Like

Bazı ortak noktalarda üzerine düşüldüğü takdirde ezici bir çoğunluğu tatmin edecek bir arayüz tasarlamak oldukça kolay.

Bu siteye bakmanızı öneririm:

2 Likes