VPN sunucuma bağlandığımda hiçbir siteye giriş yapamıyorum

Dostlar selamlar, ben bu videoda anlatılanlardan yola çıkarak ücretsiz bir amazon sunucusu kiraladım ve yine videodaki adımları takip ederek bu sunucuyu bir vpn sunucusuna dönüştürdüm.

Ben ne zamanki OpenVPN istemcisi ile vpn’i aktifleştirsem, internetteki hiçbir siteye giremez oluyorum. Hatta bilgisayarımdaki, açılması için internet gerektiren oyunlar da açılmıyor. Amacım bu vpn ile discorda girebilmekti ve ilginçtirki discorda vpnim ile girerken bir sorun yaşamıyorum hatta sesli odalara bile katılabiliyorum ancak takdir edersiniz ki discorda girip internette başka hiçbir şey yapamamak veya oyunlara girememek işime gelmiyor.

Bununla ilgili çözüm önerilerinde bulunursanız veya sorunun ne olduğunu yazarsanız sevinirim. Dediğim gibi OpenVPN istemcisi ile vpn’i sorunsuz aktifleştirebiliyorum ancak sorun vpn’imi açıktan sonra başlıyor.

İnternet servis sağlayıcım: Milenicom
Bilgisayarın işletim sistemi: Windows 11
Servera kurduğum ortam: Ubuntu

Son düzenleyen: @wise 2024-10-30T20:21:46Z

firewall kurallarını eklemen gerecek amazon lightsail da bu Network sekmesinden yapılıyor. Bu attığım portlar benim wireguard vpn için ayrılmış port senin kullandığın port hangisiyse ona izin vermen lazım.

1 Like