VMware'a kurulan Linux Mint'te Steam'in görünmez şekilde açılması sorunu

Merhaba arkadaşlar, başlıkta da gördüğünüz gibi Steam görünmez bir şekilde açılıyor. Buna sadece Steam dahil çünkü arkadaş listesi, fırsatlar penceresi falan açılmakta. Cevap veren arkadaşlarıma şimdiden teşekkürler.

Anlamadığım için soruyorum Windows host olarak kullanıp Linux kurulu wmware içinde oyun mu oynuyorsunuz/oynamak mı istiyorsunuz?

Amacım oyun oynamak değil, birazcık da olsa Linux öğrenmek. Hani genel uygulamaları ve oyunları nasıl kurarım? Birde biraz eski bir bilgisayarım var, bu şekilde ona da hayat verebilirim diye düşünüyorum.

1 Like

Eski bilgisayarına hayat vermek için en güzel seçimlerden birini yapıyorunsun: linux yüklemek.

Fakat wmware üzerinden çok verimli olacağını düşünmüyorum. Birçok kez düşmen gerekecek format atman gerekecek. Bir şekilde eski bilgisayarına yükleyerek onun üzerinde öğrenmelisin. Kaybedecek hiçbir şeyin yok. Yedeklerini almayı unutma.

Mint seçtiğini görüyorum. Paket yöneticisine hakim olman gerekiyor. Uygulama ekleme-kaldırma komutlarını öğrendikten sonra devamı gelir. İleriki zamanlar için xfce kullanmanı öneririm daha hızlı olduğunu düşünüyorum. Kafana takılan sorular olursa chatim senin için açık. Youtube bu linkten izlemeni öneririm. Önemli birkaç komut öğretiyor. İngilizce kullanmalısın bilgisayarını.

Büyük ihtimalle sanal makine sandbox yapısından dolayı görsel sıkıntılar çıkıyor. Sanal makine dışı çok daha stabil oluyor. @omerkurt in dediği gibi yaparsan çok daha verimli olur.

vmware steam is invisible

diye bir aratma yaptım ama sonuçla karşılaşamadım. Muhtemelen VMWare ile çalıştırmandan dolayı böyle bir sorunla karşılaşıyorsun.

Terminal üzerinden Steam’i çalıştırırsan belki bir hata kodu çıkabilir ve onun üzerinden tahmin yürütebiliriz ama günün sonunda VMWare üzerinden pek oyun da oynayamayacağına göre sanal makine üzerinden Steam işini kovalamak mantıklı değil.

VMware Tools yüklü olmadınğından yapabilirmi
yüklemek için

sudo apt-get update
sudo apt-get install open-vm-tools-desktop -y
shutdown -r now

kurulum da turbo linux seçmişsiniz galiba vmware üzerinde onu ubuntu olarak değiştirip tekrar kurup deneyebilirsiniz