VMware Workstation Pro Mahremiyet Sorusu

Selamün Aleyküm, bildiğiniz gibi vmware workstation pro kişisel kullanım için ücretsiz oldu. Bende kullanıyorum fakat arkada sürekli kernel driver çalışması beni rahatsız ediyor özellikle valorant anti cheat olayından sonra paronayak oldum dikkat ediyorum kernel driverlara. Vmware kapalıyken bile driverlar çalışmaya devam ediyor üstelik. Sizce bu mahremiyet için bir sorun mu? Ve unutmayın bir ürün için para ödemiyorsanız ürün sizsiniz.

Aslında olay özgür yazılım mı değil mi lisansına göre karar vermek en doğrusu

Bende öyle düşünüyorum bu yüzden virtualbox denedim çok kötü performans veriyor. Öneriniz var mı?

kvm/qemu virtmanager kullanabilirsiniz. İster gpu passthrough yapın isterseniz virtio gibi araçlar kullanın performansı bence harika

Windows kullanıyorum galiba virtmanager sadece linux için. Qemu windows için mevcut bunu deneyeceğim sağolun.

O zaman bu önerdiklerim tam performanslı çalışmaz maalesef, windows konusunda fazla yardımcı olamayacağım. Bence asıl endişelenmeniz gereken konu “kernel driverları” yerine kullandığınız işletim sistemi olmalı.

1 Like

Maalesef bende mecbur olarak windows kullanıyorum. Kullandığım programların linux desteği yok veya problemli çalışıyorlar. Aksi taktirde bende linuxa geçmeyi düşünüyorum.

2 Likes

Aleyküm Selam, isterseniz GPU Passthrough kullanabilirsiniz :slightly_smiling_face:

Bu işlemi hangi vm için önerirsiniz?

1 Like

Eğer linux’a geçecek ve windows uygulamalarındanda vazgeçmek istemiyorsanız size Virt Manager KVM/Qemu öneririm :slightly_smiling_face:. Bunun içinde buradan faydalanabilirsiniz :

1 Like

Sorunu güvenlik duvarı kullanarak çözdüm hala vmware kullanıyorum fakat kafasına göre veri toplasa bile güvenlik duvarı engelleyecek iyi forumlar.

Teknik olarak çekirdek seviyesinde çalışan bir modülü daha üst seviyede çalışan güvenlik duvarıyla engellemen mantıksız. İstese bunu aşabilir çünkü çekirdek seviyesinde çalışıyor sonuç olarak.

Mahremiyet konusunda endişelerini gidermek için VMWare’in gizlilik poltikasına bakmak lazım.

VMWare’in kötü amaçlı kullanıcı bilgisini toplayacağını pek düşünmüyorum ama ben de kendi adıma çekirdek seviyesinde 7/24 bir modül çalıştırmak istemezdim. Güvenlik açığı olabilir, hoşuma giden bir şey değil.

Virt manager’ı tavsiye derim. Linux’ta kurması kolay ama Windows’ta da kurulabiliyormuş. Şimdi öğrendim:

3 Likes

Yazılımın mantığı zaten donanımın bazı kısımlarını sanallaştırma için kullanmak. Sen bunu kullanması için o yazılıma izin vermen gerek yoksa kullanamazsın. Donanımından ayırdığın bölümü (partition) okuması için o izine ihtiyacı var. Sanal makinelerin çoğunda vardır.

1 Like

Evet virt-manager wsl aracılığı ile kurulabiliyor fakat yanlış anlamadıysam sanal makine içinde sanal makine çalıştığı için tpm çipi kullanılamıyor ve bu yüzden windows 11 kuramadım.

Katılıyorum ve gözlemlediğim kadarıyla açık kaynak olan virtualboxta aynı şekilde vmler kapıyken bile çekirdek sürücülerini açık tutuyor.