VİDEO: Linux Neden Popüler Değil? (çok iyi olmasına rağmen)

Bu video sadece 5 saatte 6 bin görüntülendi.

https://invidious.privacyredirect.com/embed/AvbTFTrcaGo

Keyifli tartışmaların dönebileceği bir konu benim bilgisayarım olmadığı için sözü size bırakıyorum.

Linux kullanımına Fedora ile başlamak istemiştim. Sebebi ise Yusuf İpek’in Arch’ı bırakıyorum videosu idi. Bir türlü kuramamaştım sonra Arch kurmuştum. Arch kurduktan sonra da sürekli farklı farklı dağıtımları denemiştim Debian, Mint gibi. Sonunda Arch’a dönmüştüm ama Linux’ta işlemci turbo hızlandırıcısını kapatmak için /sys klasöründe düzenleme yapmam lazımdı ama bir türlü yapamıyordum. Sırf bu sorundan dolayı Windows’a dönmüştüm. Daha sonra bunun basit bir çözümü olduğunu öğrendim. Benim düzenleme yapamama nedenim aslında düzenlemeye çalıştığım dosyanın olmamasıymış. Onun oluşması için ise çekirdek parametresi eklemek gerekiyormuş😅 Bunu öğrendikten sonra Linux kullanmaya Arch ile devam ettim, hala da Arch kullanıyorum. Bu arada bunun ile alakalı bir rehberim var.

Yusuf ipeğin archdan gidişi ile dönüşü bayağı hızlıydı, aslında archdan ayrılmasının tek sebebi güncelleme sonrası bilgisayarını yeniden başlatmayı unutmasından dolayı sistemin çökmesi idi. Şuan Hala arch kullanıyor

1 Like

Valla ben ilk başladığımda kaç kez format attım bir sürü dağıtım denemeye çalıştım nedense hiç biri cihazımda desteklenmedi fedora ile yapınca sistem o kadar uyumlu çalıştı ki kullanmaya başladım ve açıkcası bence aşırı iyi bir sistemi var stabilite hız desen ve topluluk olarak büyük artıları var ek olarak işin ucunda redhat var adamlar yapıyor bu sporu valla

1 Like

Yani, muhtemelen eksik paketden kaynaklıdır. Ben şuana kadar kullandığım dağıtımlar arasında arch kadar rahat+hızlısını görmedim :slightly_smiling_face:

1 Like