Hetzner alternatif olarak önerebileceğiniz bir VDS var mı ?
Son düzenleyen: @myst 2025-03-07T18:02:22Z
Hetzner alternatif olarak önerebileceğiniz bir VDS var mı ?
Son düzenleyen: @myst 2025-03-07T18:02:22Z
Yaptığım araştırma sonucu, Hetzner’e alternatif en ideal büyük projeler için OVHcloud, fiyat/performans açısından da Cantabo tercih edilebilir.
Şuan vps sunucum ovh üzerinde ve hiç tavsiye etmem. İlk yıl aylık 1 dolar olan kampanya ile almıştım.
Verdikleri ip kullanılmış ve daha öncesinde kötü işlerde kullanılmış ip veriyorlar. Email gibi ip adresinin siciline önem verilen durumlarda çok kötü bir deneyim oluyor.
Sunucu yönetim paneli çok kalitesiz ve buglarla dolu. İnternette müşteri temsilcileri hakkında çok fazla şikayet var.
İlk başta hesabımı oluşturduktan sonra 6 ay civarı hiç yönetim paneline girmedim ve 6 sonra girmeye çalıştığımda şifre veya kullanıcı adınız yanlış hatası verdi. Email ile şifre sıfırlama bağlantısı gönder dediğim halde bir kez bile mail gönderilmedi.
Hesabıma girebilmek için ovh canada sitesinden giriş yapmam gerekti.(Neden kanada? Ben normal sitelerinden hesabı oluşturmuştum)
@Metin hocam paylaştığınız deneyim için teşekkürler.
Ben hosting aldım ortalama 20 yıldır kullanıyorum. Vps ve vds tecrübem olmadı. Paylaştığım iki firmanın genelde tercih edildiğini tespit edince konu yanıtsız kalmaması adına paylaştım.
Son karar konu sahibinin, kendiside azda olsa önerileri inceleyip değerlendirerek karar verecektir.
Forumda benzer bir konu yanıtsız kalmış hortlatmamak için bu konuya yanıt yazmak istedim.
Edit: Gpt ile müzakere ettim durumu, bu iki firmada karar kıldı. (Kriter Hetzner alternatifi)
Linode ve Vultr’ı öneririm ama artık Vultr mail sunucusu için 25 portunu açmıyor ama Linode’u bilmiyorum ama ticket atabilirsiniz yazısı var, galiba açabilirler. Şahsen Linode’u daha çok seviyorum.
valla hetzner de problem yaşadım ödeme yapamadım bir süre hesap askıya almışlar ödeme yapmdan açılmıyor ödemek için de bankaya gidip adamların verdiği ibana transfer yapmam lazım yani hiç uğraşamam bende hostingdünyam dan aldım 1 ay bi gözlemlicem baktım iyi gitmiyor statik ip alırım
ya da cloudflare tunnels kullanabilirsiniz
hostingdünyam dan vds aldım o şekilde kullanıyorum şuan eğer gidişat iyi olmazsa statik ip alıp o şekilde rasbperry pi 5 yapılandırıp kullanacağım.
Yıllardır DigitalOcean kullanıyorum. Gayet memnunum. İstediğim zaman ölçeklendirebiliyorum. Ödeme planı aşırı basit. Karmaşık hesaplara gerek yok. İlgilenirsen 2 ay için 200 dolarlık deneme kullanabileceğin referans bağlantısı da gönderebilirim.
iyi olur aslında ya digital ocean çok duydum memnunsan eğer bende kullanmayı düşünüyorum
şimdiden nefret etmeye başladım sanırım hiçbir kart kabul etmiyor
DigitalOcean’ın droplet ücretlendirme tablosuna şuradan göz atabilir ve üye olabilirsin: Droplet Pricing | DigitalOcean
2 ay için 200 dolarlık kullanım kazanmak için Google’da referans bağlantısı arayabilir ya da benim referans adresimi kullanabilirsin: DigitalOcean | Cloud Infrastructure for Developers
200 dolar kullanımı elde etmek için hesabına kredi kartı tanımlaman gerekecek. Başta kartı doğrulamak için 10 dolara kadar rastgele bir ücret çekip sonra geri iade ediyor. Sanal kart kabul etmiyor diye hatırlıyorum.
özelliklere baktım ama çok az ve ücret olarak pahalı değil mi sence hetzner mesela 2 cpu 4gb ram 168tl veriyor 4.60$