V2Ray ile MEB okul interneti sansürünü aşma

Giriş

Bildiğiniz üzere okullarda ultra derecede yerel ağı aratmayacak şekilde uygulanan bir sansür var. Bu sistemi aşmayı bugün size anlatacağım.

VPS edinme

Öncelikler 1 adet VPS server kiralayacağız. Önerim Contabodur. 4.50 euroya kaliteli hizmet vermektedirler. Herhangi bir destek ekibinde türk arkadaşlarda yardımcı olmaktadırlar. Bizzat kullandım ve kaliteli buldum.

Eğer yerel firmadan almak isterseniz KEYUBU şirketinden almayın. Geçen en ucuzundan 60 tlye aldım VPS internete çıkmada sorun yaşıyordu. VPS’nin en temel amacı yüksek hızlı internet ve 7/24 çalışma olayıdır. Bu sebeple KEYUBU firması bu konuda başarısız olmaktadır.

Şunuda belirteyim günümüzde 5 dolara vps alabiliniyor yurtdışı lokasyon VPS isterseniz. Malum dolar kuru yüzünden alamayan arkadaşlar oceanbilişimden falan alabilir VPS’yi.

Sunucudaki kurulum adımları

Şimdi ise teknik olaya geçelim.Öncelikle sunucumuza ssh bağlantısı yapalım;
ssh -l root sunucu_ip_adresi

Sonra v2ray’ı kuralım;

wget -qO- https://github.com/v2fly/fhs-install-v2ray/raw/master/install-release.sh | bash

Sonrasında şu json formatındaki konfirugasyonu sunucunuza gönderin;

scp config.json root@sunucu_ip_adresiniz:/root

Config.json dosyası içeriği:

{
"log": {
    "loglevel": "error"
  },
  "inbounds": [
    {
      "port": 80,
      "listen": "0.0.0.0",
      "protocol": "vmess",
      "settings": {
        "clients": [
          {
            "id": "6be3e1b2-05e1-46a1-ad36-70aaabaa8d12"
          }
        ]
      },
      "streamSettings": {
        "network": "ws",
        "wsSettings": {
          "headers": {
            "Host": "www.google.com"
          },
          "path": "/vmess-ws"
        }
      }
    }
  ],
  "outbounds": [
    {
      "protocol": "freedom",
        "domainStrategy": "UseIP"
      }
    },
    {
      "protocol": "blackhole",
      "tag": "blackhole"
    }
  ],
  "routing": {
    "rules": [
      {
        "type": "field",
        "outboundTag": "blackhole",
        "ip": [
          "127.0.0.0/8"
        ]
      }
    ]
  }
}

Bu config dosyasının 7. satırında port kısmı bulunmaktadır. MEB internetinde 80 ve 443 hariç tüm portlar engellendiği için ben 80 olarak bıraktım. Başka portlar MEB internetinde çalışmayacaktır.

Onun altında da ip adresi kısmı var oraya da sunucu ip adresini yazacaksınız. Sunucumuzun ssh kabuğuna geri dönelim ve /root dizininde olduğumuza emin olalım. Sonra şu komutu çalıştıralım;

(v2ray run -c config.json &)

Bu komut ile v2ray sunucumuz çalışacaktır. Şimdi sıra client (istemci) yani MEB internetine bağlı olan cihazda. Client.json dosyası içeriği:

{
    "loglevel": "info"
  },
    {
      "port": 1080,
      "listen": "127.0.0.1",
      "protocol": "socks",
        "auth": "noauth",
        "udp": true
      }
    }
  ],
    {
        "vnext": [
          {
            "address": "ipadresim",
            "users": [
              {
                "id": "6be3e1b2-05e1-46a1-ad36-70aaabaa8d12",
                "security": "auto"
              }
            ]
          }
        ]
      },
          },
        }
      }
    }
  ]
}

Bu config dosyasının port kısmı bulunmaktadır. MEB internetinde 80 ve 443 hariç tüm portlar engellendiği için ben 80 olarak bıraktım. Başka portlar MEB internetinde çalışmayacaktır. IP kısmınada sunucu ipsimizi yazalım.

Linux cihazda istemci ayarlarının yapılması

Şimdi ise v2ray ile sunucumza bağlanalım;

Eğer linux ise yukarıda sunucuya kurduğumuz komut ile sisteminize yükleyip; v2ray run -c client.json komutu ile yerel ağda 1080 portunda bir socks5 proxy başlatır ve tarayıcınızın proxy ayarlarından socks5 proxy adresi 127.0.0.1 portunu ise 1080 yaparsanız tarayıcınıuz sansürü aşmış olacak. Ya da kullandığınız programa proxy sunucusunu aynı şekilde tanıtıp o programıda sansürsüz kullanırsınız.

Windows ve Android

Windows için nasıl yapılır bilmiyorum v2rayın windows sürümünü indirip conf dosyasını göstererek yapılır heralde. Androidde ise v2ray-ng programı var ama bizim yöntemimizde çalışmıyor. O sebeple termuxtan nasıl yapılır anlatacağım.

Şuradan termuxu işlemci mimarinize uygun indirin genellikte armeabi veya arm64 uyumlu olur. Apkyı kurduktan sonra termuxu açın ve 2 3 saniye bekleyin birşeyler kuracak. Sonra apt update ; apt upgrade -y ; apt install wget curl v2ray -y bukomut dizimini tek satırda yazın. V2ray kurulacak.

Sonra client.json dosyamızı termuxun ana dizinine koymamız gerekecek.
wget -qO- https://github.com/Hhk78/cs1.6-hl1-installer-for-linux/releases/download/jytrtjt31/client.json > client.json

Sonra nano client.json komutu ile dosyamızı açıp port ve ip kısmını kendimize göre düzenleyelim. Ctrl + x yaptıktan sonra y tuşuna basıp enterleyelim. v2ray run -c client.json komutu ile çalıştıralım.

Rootlu Android telefon ayarları

Şimdi ise telefonunuz rootluysa proxy-droid uygulamasını indirin.

Sonrasında seçeneklerde proxy typeyi socks5 yapalım ip kısmına 127.0.0.1 port kısmına 1080 yazın ve systemwide proxyi devre dışı bırakın uygulama tabanlı proxyi etkinleştirin. system wide yaparsak termyx internete erişemez ve v2ray sunucusu ile iletişim kuramaz. uygulama tabanlı proxyde ise kullanacağımız uygulamayı seçelim örnek instagram chrome gibi. Ya da pubg mobile clash royale falan oynuyorsak o da olur. Sonra en üstten proxyi swtich seçeneğinden açık konuma getirin.

Eğer rootlu değilse telefon firefox indirin ve eklentiler kısmından proxy seçeneğini artıran eklentiyi indirin. Adı : foxyproxy standart . O eklentinin ayarlarından socks5 127.0.0.1:1080 proxysini ekleyin. Firefox artık sansürü aşmış olacak.

Diğer rootsuz yöntem. Tun2socksu indirin. Proxy sunucuyu socks5 127.0.0.1:1080 proxysini ekleyin. Ve termux hariç kullanacağınız uygulamaları seçip system wide olmayacak şekilde başlatın.

Bonus

BONUS: Arınç adlı arkadaş bedava olarak kendi vps sinde hopstluyor. VPS olmadan sadece client.json dosyası ile Arınç adlı arkadaşımızın sunucusunu kullanabiliriz. Kendisine teşekkürler.

Arınç ın configi:

{
    "loglevel": "info"
  },
    {
      "port": 10800,
      "listen": "127.0.0.1",
      "protocol": "socks",
        "auth": "noauth",
        "udp": true
      }
    }
  ],
    {
        "vnext": [
          {
            "address": "149.91.1.15",
            "users": [
              {
                "id": "6be3e1b2-05e1-46a1-ad36-70aaabaa8d12",
                "security": "auto"
              }
            ]
          }
        ]
      },
          },
        }
      }
    }
  ]
}

Son Söz

Anlamadığınız veyahut yapamadığınız kısım olursa bana buradan yazabilirsiniz.

9 Likes

18 gönderi yeni bir konuya bölündü: V2Ray kurarken/kullanırken yaşanılan hatalar destek

v2rayNG de çalışıyor aslında ama client.config dosyasını direkt yapıştırınca hata veriyor. Kendim Type manually (VMess) kısmından ekledim.

Windows için de NetMod kullanabilirsiniz.

1 Like