Uzun vadeli kullanım için telefon önerisi

1. en baştan söyleyeyim fiyatı ve türkiyede resmi satışı gerçekten umrumda değil çünkü çok uzun yıllar kullanacak türden bir telefon arıyorum.
  2. telefon değiştirmeyi hiç sevmeyen biriyim ve akıllı telefon olarak 6 yıldır aynı telefonu kullanıyorum ve telefon baya eskidi özellikle şarjı çok kötü.
  3. kesin olarak android bir telefon alacağım. resmi desteğinin uzun yıllar boyunca gelmesini istiyorum, resmi destek bittiği zaman halen güncel kalmasını sağlamak için custom rom desteğinin iyi olması lazım.
  4. samsung önerisi istemiyorum ve bu konuda oldukça net bir tavrım var. (sebeplerini sorarsanız ayrı olarak anlatabilirim)
  5. işlemci olarak snapdragon kişisel tercihim olur
  6. bataryasının iyi olmasını ve hızlı şarj desteğinin olmasını istiyorum (çok absürt derecede birşey olmasına gerek yok fakat hızlı şarj olsun yani)
  7. kamera gerçekten zerre kadar umrumda değil, şuan 13pxlik arka kameram var ve aşırı derecede yeterli. ön kamera zaten benim için telefonun üzerinde bulunan rahatsız edici bir sinekten farksız.
  8. xioami önerilerine de açığım fakat xioami alırken ekstradan düşünürüm (xioamiden pek haz etmem)
  9. bootloader kilidi açıldığında garantisi gitmeyen bir telefon olursa çok iyi olur. oneplus’ta bootloader kilidi açmak garanti dışı bırakmıyor.

SORU: google pixel cihazlarında bootloader kilidi açmak garanti dışı olması anlamına mı geliyor?

1. çok fazla oyun tarzı şeyler oynamayı düşünmüyorum, fakat genede güçlü sayılacak türden bir telefon olsun.

aklımda şuan 2 telefon var ve sanırım çok apayrı bir seçenek göremediğim sürece bu 2 telefondan birisini alacağım.

• OnePlus 11
  • Google Pixel 8 Pro
  • Diğer (Lütfen Belirtin)
0 oylayan

OnePlus 11 özellikleri: https://www.gsmarena.com/oneplus_11-11893.php
Google Pixel 8 Pro özellikleri: https://www.gsmarena.com/google_pixel_8_pro-12545.php

OnePlus 11 de şuan bol miktarda custom rom var fakat google pixel 8 proda henüz custom rom pek yok. ama google pixel cihazlarının da ayrı özellikleri oluyor ve özellikle resmi destekleri çok uzun zamanlar kadar sürüyor. google android konusunda gerçekten iyi ve bu konudada alınabilir türden bir telefon. ayrıca kendisine has bolca özelliği var ve yeni özellikler ilk önce pixel cihazlara geliyor. ayrıca pixel 8 proda snapdragon mevcut değil. benim aklım oneplusta fakat bir pixel cihazı aşırı derecede ilgi çekici gerçekten.

Ayrıca OnePlus 11’de usb 3.0 mevcut değil. bu şarj hızını etkilemez diyorlar, ne olduğu konusunda pek bir fikrim yok. dosya aktarımı sırasında önemli olacak sanırım sadece.

Dipnot: Bütçe, ülke gibi seçenekleri umursamadan cevap verin, bunlar gerçekten en son konuşulması gereken konular. çok uzun zamanlar kullanabilmek için bir telefon arıyorum, 4-5 yıl kullanıp yenisini almayacağım.

Ayrıca resmi Google ekibi google pixel cihazlarda bootloader kilidi açmanın kesinlikle garanti dışı bıraktığını söyledi. OnePlus cihazlar garanti dışı kalmıyor.

“Ufuk, I would like to share with you that certainly the warranty of your device will void if you unlock the bootloader menu.” :frowning:
Belki 1 yıl beklerim veya garantiyi umursamam.

1 Like

Aynı şartlarda Samsung dahil telefon aradığımı söyleyip kaçıyorum :smile:

Poco x6 var ama yazılım desteğini araştırmadım.
Zaten telefon daha 2 haftalık. Yeni yeni çıkarsa çıkar.
Snapdragon işlemcisi var ama Poco x6 pro alırsan daha iyi olur ama işlemcisi mediatek. Aslıda önemli olan antutu puanı bana göre zaten ne değişebilir ki.

1 Like

https://www.epey.com/akilli-telefonlar/fairphone-5.html

Artıları

• Parçaları sökülebilir yani kendin değiştirebiliyorsun
  • 5 sene yeni android versiyonu + 5 yıl da güvenlik toplam 10 yıl güncelleme garantili

Eksileri

• Türkiye’de resmi satış yok, paralel ithalat bulunur.
  • 3.5 mm girişi yok
  • Pil kapasitesi 4200 mah (bana düşük geldi.

Alırken şimdiden yedek pil ile alınırsa uzun müddet kullanılır.

Resmi sitesi

1 Like

Sırf GrapheneOS için Pixel derim ben

1 Like

@fish grapheneos’in benim için artıları neler olacak?

sökülebilir parçaları yıllardır görmüyorduk şu zamanda böyle bir telefon görmek garibime gitti :smiley:. 10 yıl güncellik garantisi de iyiymiş

@DogancanYr eğer poco x6 cihazı android 14 ile geliyorsa bu telefonu alamam. belirli başlı cihazlar dışında android 14 ve üstü gelen cihazlarda bootloader kilidi açılamıyor. (?) oneplusda bunlardan biri fakat oneplus alacaksam android 13 versiyonunu almam gerekecek. fakat google cihazlarında bu tür bir sorun yok bu konuda rahatım o yüzden

Sadece Pixel telefonlara kurulabilen gizlilik ve güvenlik odaklı bir işletim sistemi. Google olmadan geliyor ama en güzel tarafı, Google servislerini sandbox olarak kurabiliyorsun. Ayrıca sadece GrapheneOS’te olan birçok gizlilik ve güvenlik ayarı var.

Böyle bir ülkede eğer fiyatı son sıraya koyuyor ve hatta hiç sıraya bile koymuyorsanız, ki ben ilk sıralarda olması gerektiğini düşünüyorum çünkü maaşlar ve giderler fazlasıyla gerçek ve net bu ülkede, yabancı sitelerde 100-600 dolar arası bir sürü güzel seçenek mevcut. Bakabilirsiniz.

Yine de asgari ücretin 17.002 lira olduğunu unutmadan Poco F4 önerebilirim. 12.900 liraya trendyolda satılıyor şuan. Şahsen bu kadar bütçeyi telefona ayırmak istesem almak isteyeceğim telefonların başında gelirdi.

Bu arada uzun ömürlülük tamamen kaliteye ve paraya bakmıyor. Kullanıcının etkisi de çok büyük. En büyük örnek babam olabilir. Redmi 5A kullanıyor halen ve tıkır tıkır çalışıyor. Android 13 bile olabiliyor custom romlarla ama ağır geldiği için android 9 kullanıyor. 2017 çıkışlı bir telefon ve fiyatına baksan almadan geçeceğin türden. Rahat 5,5-6 yıl olmuş yani kullanalı. Şarj olarak bir günü çıkarıyoe hatta zorlasan iki günü buluyor.

Not: Bu arada babam sadece alo diyenlerden değil belki öyle anlamışsınızdır düzelteyim. Bir sendikanın ilçe temsilcisi olduğu için yoğun whatsapp ve telegram kullanımı var. Ayrıca takvim, mobil bankacılık, online alışveriş vb. de yoğun kullanılıyor telefonda.

1 Like

süper birşeymiş benim gerçekten pixel bir cihaz almam gerekiyor sanırım :heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:. özellikle 8 ve 8 pro 7 yıl güncellik garantisi sağlıyor ve gayet iyi cihazlar. ihtiyaçlarımı kat ve kat iyi karşılayacaktır. grapheneos’teki google’u sandbox etme olayı da en beğendiğim mevzu oldu gerçekten. :heart_eyes:

1 Like

O zaman şimdiden hayırlı olsun :grin: Benim de şu aralar en çok istediğim şeylerden birisi Pixel 8.

1 Like