USB'lerinizi nasıl değerlendiriyorsunuz?

Evde boş bulunan ve ya kullanmakta olduğunuz usbleri nasıl değerlendiriyorsunuz? Hangi Portable APP’leri kullanıyorsunuz?

Son düzenleyen: @Awesum 2025-02-13T13:11:07Z

1 Like

Ya arkadaşlarıma ortak kullanım için veriyorum ya da evde belki lazım olur diye bekletiyorum.

2 Likes

Toplam 4 tane var, boş olan 2’sinde live ISO kurulu, kalan 2’si için bir şey düşünüyorum ama bulamadım.

2 Likes

Boşta usb’im yok, mevcut olanlarda önemli verileri depoluyorum.

1 Like

Live ISO olarak ne mevcut?

Suan Kali Purple ve Tails ama bence Tails biraz fazla abartılıyor.

1 Like

Ventoy kurup gerekli olabilecek iso dosyalarını atıyorum, mesela sistem nadiren bozulduğunda chroot atabilmek için Arch isosu bulundurmak gerekiyor

4 Likes

Benim elimde 2 tane 2TB HDD var, bunların içinde aile ve genel fotoğraflarımı depoluyorum (şuanlık sadece bir tanesini 60GB doldurabildim, ucuz ve 2. %50 indirimli olunca almıştım :slight_smile: )

Bunlar dışında 4 tane USB bellek var,

8GB, içine meraktan Tails OS kurmuştum, kurulduğu günden beridir kullanmadım başka

8GB, içinde bütün ortaokul ve lise proje ödevlerim var :smiley: saklamak güzel oluyor.

32 GB, Ventoy kurulu içinde Linux Mint, Fedora ve Windows 10 ISOları bulunuyor.

64 GB, içinde hiç bir şey yok, yine indirimde gördüğüm için almıştım kullanmak nasip olmadı daha.

1 Like

4 tane falan var ama neredeyse hiç kullanmıyorum, usb diskler fazla yavas :smile:
Bu hafta atölye bilgisayarlarını kurmak için kullandım daha da kullanmam uzun süre.

1 Like

Ömrünü tamamlamış veya yanlış formatlanmış 3, sağlam 4 tane USB belleğim var.

Bunlardan;

• 1 tanesinde “Ventoy” ile “Linux” dağıtımlarını barındıyorum.
  • 1 tanesinde “Tails OS” ve önemli dosyalarımı barındırıyorum.
  • 1 tanesi genel kullanım amaçlı (Okulda, işte filan kullanmalık genel yani) duruyor.
  • Sonuncusu ise yönlendiricime (router) bağlı ve ağ depolama cihazı (NAS) olarak kullanıyorum.
1 Like

Bir tane usb’im var onuda işletim sistemleri kurmak için kullanıyorum bazende film indirip televizyonda izlemek için kullanıyorum

4 Likes

Usb’yi anahtarlığa taktım hep yanımda. Ventoy kurulu içinde de GParted, Mint, Arch, NixOS var ne olur ne olmaz diye :grin: Madem milleti alıştırıyorum Linux kullanmaya, bir sorun olursa çözebilmek gerek.
Aynı bölümlemeyi indirdiğim film dizi animeleri arkadaşlarla paylaşmak için de kullanıyorum.
Ucuz usb’ler alıyorum geçenlerde biri ömrünün sonuna geldi hemen marketten kapıp geldim, düzgün kullanımla 1-2 sene gidiyorlar, özenle kullanmak, portları kırmamak gerek :sweat_smile:

5 Likes

Evde 5 tane Flash var :

Birtanesine bilgisayarımda ki şeyleri yüklüyorum.

Diğerinde Void Linux kurdum taşınabilir olarak, başka bir yere gittiğimde kullanabilmek için.

Diğerinde ise Ventoy ve birkaç ISO var.

Doğer ikisini kullanmıyorum. Artık eskidiler çünkü :sweat_smile:

Toshiba 16 ve SanDisk 16 USB 2.0 olduklarından dolayı pek ihtiyacım olmuyor :slightly_smiling_face:

4 Likes

6-7 tane USB Sürücüm var.
1’i Kali (Kalıcı)
1’i WinPE (Her İhtimale Karşı)
1’i Tailis 3 OS
1’i Ventoy (Genellikle Linux Dağıtım ve Win 10-11)
Geri kalan kişisel depo :slight_smile:

Ben iso kuruyorum yararlı oluyor

2 Likes

Ben direk işletim sistemi kurmak ve dosyalarımı tutmak için kullanıyorum.

2 Likes

Anahtarlığımda taşıdığım 64GB’lik bir belleğim var, bilgisayarımda bulunan bir klasör ile neredeyse aynı dosyaları içeriyor ve zaman zaman hayat kurtardığı oluyor.