Ubuntu'dan Sonra Arch Linux'da hangi masaüstü ortamını seçmeliyim?

Herkese merhaba. Adım Anıl. Burada yeniyim. 2020 yazından bu yana Ubuntu kullanıyorum. Şimdiye kadar neredeyse hiç bir sıkıntı yaşamadım. Artık daha farklı bir dağıtım denemek istiyorum. Arch Linux’u denemek istedim. Karar veremediğim şey hangi masaüstü ortamını kuracağım. Yusuf İpek’in kanalında kendi sistemine Hyprland kurduğunu gördüm. Gayet güzel gözüküyor. Aklıma takılan diğeri xfce. Hangisi tercih etmeliyim bilmiyorum. Hyprland güzel görünüyor ama adını bir kaç gün önce duydum. xfce ise birçok sistemde kullanılıyor diye biliyorum.
Daha önce Ubuntu’dan başka raspberry kullandım. Linux sistemlerle tecrübem sadece bu kadar.
Sistem dilini İngilizce seçsem mi diye düşünüyorum. Sistemi İngilizce seçmek dil öğrenme konusunda yardımcı/kamçılayıcı olur diye onu seçmek istedim.

Sistemim:
Laptop
İntel i5 4 çekirdek
8 GB Ram
2 GB AMD Ekran kartı
240 GB SSD

1 Like

ne tür birşey arıyorsun en çok kişiselleştirme hangisinde var diye mi soruyorsun?

1 Like

Öncelikle foruma hoş geldiniz :grin:

Ne tür bir özellik arıyorsunuz. Tüm masaüstü ortamlarını arch linüxe kurmanız mümkün.

Yusuf ipek’in böyle bir videosu var belki seçmeniz konusunda size yardımcı olur.

1 Like

İngilizce seçin çünkü İngilizce seçerseniz hata çıktıları da İngilizce olacaktır. Masaüstüne gelince beğeninize göre seçin.

1 Like

Hoşbulduk. Buraya yazdıktan sonra dayanamayıp sistem dilini İngilizce ve Hyprland olarak kurdum. İlk başta ne yapmam gerektiğini anlamadım. Sonra en azından Hyprland config dosyasında bir kaç değişiklik yaptım ve sonra da waybar’ı açmayı başardım.
Cevaplarınız için teşekkür ederim.

1 Like