Arkadaslar selam, Ubuntu 22.04’te Wifi farkli araliklarla kesilyor. Bazen ~30sn/3dk/10dk/20saat gibi belirsiz araliklarla kopuyor. Hastalik gibi bazen uzun sure sorun cikarmiyor bazen de kuduryor dakikada bir kopuyor. Ayni aga bagli mobil telefonumda ve diger windows laptoplarda herhangi bir sikinti yok, yani sorunun 90% linux’la alakali oldugunu dusunuyorum. Sorunla ilgili olabilecek bazi bilgileri biraktim. Su anda dagitim degistirme gibi bir luksum olmadigi icin bu sorunu cozmek zorundayim Yardimlariniz icin mutesekkirim Denediklerim:
- Kerneli guncellemek (maalesef onceki versionu hatirlamiyorum)
- Powersaving tarzi bir mod vardi onu kapattim
uname -a
:
Linux 6.5.0-25-generic #25~22.04.1-Ubuntu SMP PREEMPT_DYNAMIC Tue Feb 20 16:09:15 UTC 2 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux
inxi -Nnz
ciktisi da gorselde.
Realtek yongalı ürünler Linux’da düzgün çalışmıyor. Benim elimde Realtek yongalı rtw_8822bu isimli çipe sahip TP Link’in USB dongle’ı var. Ben de saçma sapan kesintiler yaşıyorum. En kısa zamanda kurtulup Intel veya Mediatek yongalı bir şey alacağım.
benzer sorun bende de oluyor, özellikle yeni güncellemeden sonra bir iki gün böyle oluyor. halbuki istediğim biraz stabilite.Az önce bir güncelleme yaptım yine başladı
rtl8822ce kartı sorunlu herhalde ya daha önceden de forumda bu kartla sorun yaşayanları görmüştüm.
Bazı dağıtımlarda sorunsuz çalıştığını buradan görebiliyorsunuz. Çekirdekle alakalı olabilir. Ubuntu’da çekirdek değiştirmek kolay değil zannedersem. Buradaki yere göz atıp düzgün çalışan farklı bir dağıtım deneyebilirsiniz.
Gentoo Dakikada Bir İnternet Kesiliyor - Cruslan tarafından #24, ben kendi sorunuma çözüm bulabildim uzun bir süre sonra. Bir deneyin isterseniz.
1 Like