Ubuntuda Pencere boyutunu ayarlayamıyorum

Merhabalar yeni yeni başladığım bu yolculukta bir sorun ile karşılaştım.

Pencere boyutlarını ayarlayamıyorum.
Örneğin ayarlar uygulamasına girince pencerenin 4 kenarına veya sağına üstüne götünce tutup büyütebiliyorum fakat mesela spotify uygulamasında yapamıyorum veya bitwarden üzerinde yapamıyorum yada zapzap uygulamasında yapamıyorum. Veya firefox uygulamasında yine bunu yapabiliyorum mesela çok şaşırtıcı şekilde sanki seçmece sonradan yüklediğim uygulamalarda bir problem varmış gibi.

Daha önce böyle bir problem yaşayan oldu mu acaba?

İyi formlar şimdiden

Son düzenleyen: @Frkn 2024-12-09T06:52:43Z

wayland kullanıyorsanız bütün uygulamaların super (windows) tuşuna ve aynı anda uygulama üstünde sağ tıka basılı tutup, istediğiniz yöne çekerek yeniden boyutlandırılabilir olması gerek. Bu yöntemi deneyebilir misiniz?

super tuşuna basarak pencereyi sürükleyebiliriyorum boyut ayarlaması yapamıyorum

sol tıkla haraket ettirilir sağ tıkla boyutlandırılır, diğer tık bir şey yapmıyor mu?

valla yapmıyor hocam :smiley:

sanırım çarem tekrardan kurmak olacak bir sistem dosyasına falan hasar mı verdik acaba

Hocam format attım, ne zaman olduğunu bilmiyorum ama yine aynı problemle karşılaşıyorum.

https://drive.google.com/file/d/1ccB9pgqeKxZU5svbgkOoneN4FDLEoUl9/view?usp=sharing

Ekran kaydınıza baktığımda Gnome’un başlık çubuğunu kullanan pencerelerde problem yaşıyorsunuz. Tüm güncellemeler yüklü mü? Live ISO ile dener misiniz, problem orada da tekrarlıyor mu?

Güncel iso kullanıyorum. sistem de güncel hatta daha öncesinde bir video kaydı daha aldım o sırada uzantılarını da kapatmıştım.

Gnome ayarlarını sıfırlamayı deneyebilirsiniz.

dconf reset -f /org/gnome/

dconf yüklü değilse önce sudo apt install dconf yükleyin. istrseniz sıfırlama işleminden önce ayarlarınızı yedekleyin.

sıfırladıktan sonra oturumu kapatıp açın.

Denedim. Ayarları sıfırladı. Fakat çözüm olmadı.

Gnome dosya yöneticisi penceresinde aynı problem yaşanıyor mu?

Hayır, GNOME dosya yöneticisinde problem yok. Şu anda Ubuntu’dan Fedora’ya geçiş yapmaya çalışıyorum, bu gece biraz da KDE Neon kullandım. Aynı sorunu şu anda Fedora’da da yaşıyorum, sanırım GNOME ile alakalı bir problem, KDE aynı problemi çıkarmadı.

Hocam yüksek ihtimal GNOME, ben boyutlandırabiliyorum Spotify’ı ama Super ile olmuyor. Bende GNOME ve Ubuntu tabanlı Mint kullanıyorum.

1 Like

Peki hocam, konunun çözümünde sanırım şu anda bir “bug” gibi bir şey tespit ettik :joy::joy:.