Arkadaşlar dün Ubuntuya geçtim ve güzel bir şekilde kurulumunu yaptım. Ubuntuyu kişiselleştirmek için GNOME tweaks uygulamasını kurdum ve oradan yazı tipi boyutunu büyüttüm sonrasında Ubuntu kurtarılamayacak şekilde çöktü bunun sebebi ne olabilir ?
Merhaba foruma hoş geldiniz.
Bunu biraz daha açmanızı rica edeceğim. Bu haliyle tam olarak çökmenin kapsamı ve nasıl bir hata ile karşılaştığınızı net tespit etmesi zor.
Hatada “sorun oluştu ve sistem kurtarılamıyor lütfen çıkış yapın ve tekrar deneyin” yazıyordu. Hata tam olarak yazı tipini ayarladıktan sonra görünüm kısmından mouse imlecini değiştirince ortaya çıktı. Ubuntuya format attım ve tekrardan kurdum fakat yine böyle bir hatayla karşılaşabileceğimden korkuyorum. Bu sebeple bu tarz hatalar almamam için ne yapmalıyım ?
Gnome Tweaks ile böyle bir şey yaşamamıştım daha önce. Bunun haricinde başkaca bir şey yüklemiş veya değiştirmiş miydiniz? Eğer sadece bunu yapmışsanız hangi yazı tipi ve imleç (?) seçtiğinizi kısaca yaptığınız değişiklikleri paylaşır mısınız.
User Themes eklentisini kurup oradan tema değişiklikleri yaptım. Sonrasında Gnome tweaks’ten yüklediğim temayı seçtim ve uygulama logolarını değiştirdim. Yazı tipi kısmından 1.05 ölçek ayarına getirdim sonrasında imleç görünümünü seçtim. Seçtiğim imleç zaten hali hazırda gnome ile gelen bir imleçti sonradan ekleme bir imleç değil. Belki yardımı olur kullandığım temanın ismi WhiteSur Gtk Theme