başlıkta yazdığım gibi bayadır twitche bakmıyordum bugün girdim de denk geldim anlam veremedim 6bin takipçisi olan TemrenChef diye bir yayıncıdan sezooooooooooo diye birisi 1 aylık ücretli abonelik yollamış saçma bişeyler için kullanılmış olabilir mi hesabım?
Kanala hediye abonelik verildiğinde kanal takipçisi olmayanlara tamamen rastgele bir şekilde hediye gidiyor. Sadece size denk gelmiş. Bir sorun gözükmüyor. 20 izleyicisi olan bir kanalda takipçi olmayanlara rastgele hediyelik vermiştim.
Topluluğa Hediye verdiğimde alıcılar nasıl seçiliyor?
Hediye aboneliğin alıcıları belli bir algoritma ile belirlenir. Buna göre, önce sohbetteki uygun izleyiciler, ardından takipçiler, moderatörler ve diğer topluluk üyeleri dikkate alınır. Bu algoritma aboneliğin trol kullanıcılara verilmesini de önler. Trollere abonelik verilmesini engellemek üzere algoritmamız sürekli olarak güncellenir.
Benim Bildiğim Sadece O Yayını İzlersen Gelir Bana Öyle Geliyordu, Arkadaşım Sürekli Rastgele Yayıncı İzliyordu Ne Takip Ediyordu Ne Sohbeti Kullanıyordu Sadece Yayına 1 Kere Girmesi Bile Yeterli Rastgele Olarak Atıyor Aboneliği Twitchde Haa bunu izlemiş bu bir kere ona gitsin kafasında
Twitch ayarlarında “takip etmediğim kanallardaki hediye abonelikleri engelle” benzeri bir seçenek var. Maalesef bunu aktif etmek gerekiyor. Son zamanlarda ben de çok fazla bu şekilde hediye abonelik almaya başladığım için böyle yaptım.
Daha önceden bu kadar fazla gelmiyordu rastgele kanallardan. Belki Twitch tarafında otomatik hediye dağıtımı algoritmasında değişiklik olmuştur.