Twitch'te tanımadığım birinden tanımadığım bir yayıncı için abonelik hediyesi almışım

başlıkta yazdığım gibi bayadır twitche bakmıyordum bugün girdim de denk geldim anlam veremedim 6bin takipçisi olan TemrenChef diye bir yayıncıdan sezooooooooooo diye birisi 1 aylık ücretli abonelik yollamış saçma bişeyler için kullanılmış olabilir mi hesabım?

Son düzenleyen: @fish 2025-02-25T20:15:54Z

Bitçilerden olabilir. Hediye etmesi için hesabına giriş yapmasına gerek yok diye biliyorum.

1 Like

Kanala hediye abonelik verildiğinde kanal takipçisi olmayanlara tamamen rastgele bir şekilde hediye gidiyor. Sadece size denk gelmiş. Bir sorun gözükmüyor. 20 izleyicisi olan bir kanalda takipçi olmayanlara rastgele hediyelik vermiştim.

2 Likes

düşündüğüm de buydu zaten ama başımı ağrıtmaz de mi sonradan kara para aklamak için benim hesabı kullandılar diye (öyleyse tabi)

Bir şey olmaz. Aynısı bana da olmuştu. Abonelik rastgele dağıtılıyor.

Yalnız çok saçma bir durum bence. :smile: Ne alaka tanımadığım takip etmediğim, daha önceden hiç yayınına bile girmediğim yayıncıya niye üye oluyorum ki?

2 Likes

Ben de ondan şüphelendim. Bu arada kişisel mesajları kontrol edebilir misin ağabey? @yusufipek

Maalesef saçma hocam. Burada belirli bir algoritma olduğundan bahsedilmiş.
https://help.twitch.tv/s/article/gift-subscriptions?language=tr

Topluluğa Hediye verdiğimde alıcılar nasıl seçiliyor?

Hediye aboneliğin alıcıları belli bir algoritma ile belirlenir. Buna göre, önce sohbetteki uygun izleyiciler, ardından takipçiler, moderatörler ve diğer topluluk üyeleri dikkate alınır. Bu algoritma aboneliğin trol kullanıcılara verilmesini de önler. Trollere abonelik verilmesini engellemek üzere algoritmamız sürekli olarak güncellenir.

Sadece bir hata da olmuş olabilir bilemeyiz.

aynen çok güncelmiş bu mantıkla +18 yayın yapan birinin aboneliği bile gelebilir rastgele ne saçma iş bu

Benim Bildiğim Sadece O Yayını İzlersen Gelir Bana Öyle Geliyordu, Arkadaşım Sürekli Rastgele Yayıncı İzliyordu Ne Takip Ediyordu Ne Sohbeti Kullanıyordu Sadece Yayına 1 Kere Girmesi Bile Yeterli Rastgele Olarak Atıyor Aboneliği Twitchde Haa bunu izlemiş bu bir kere ona gitsin kafasında

Twitch ayarlarında “takip etmediğim kanallardaki hediye abonelikleri engelle” benzeri bir seçenek var. Maalesef bunu aktif etmek gerekiyor. Son zamanlarda ben de çok fazla bu şekilde hediye abonelik almaya başladığım için böyle yaptım.

Daha önceden bu kadar fazla gelmiyordu rastgele kanallardan. Belki Twitch tarafında otomatik hediye dağıtımı algoritmasında değişiklik olmuştur.

2 Likes