TurkNet verilerinin çalındığı iddia ediliyor

Kaynak: İbrahim Haskoloğlu

Diğer kaynaklarda çalınan verinin 2,8 milyon olduğu iddia ediliyor.

Veriyi sızdırmakla tehdit edenin yorumunu okudum, “ben belalıyım” havasında ve “hiçbir delil bırakmam” demiş.

Yapabileceğimiz en iyi şey, polise gidip “kimliğimi kaybettim” deyip yeni bir kimlik çıkarmak olacak; hepimize geçmiş olsun şimdiden.

Son düzenleyen: @fish 2025-03-13T20:18:20Z

1 Like

Kredi kartı bilgileri varsa sıkıntı, yoksa sıkıntı yok. Alıştık TC’lerimizin vs. sızdırılmasına. Kart bilgileri varsa verileri sileceklerini düşünmüyorum. Kendi aleyhlerine illegal bir şekilde kullanacaklar her türlü…

istediği kadar logları silmeye çalışsın; iyi bir veritabanı yöneticisi ve iyi analistler varsa bulurlar.

“The quieter you become, the more you are able to hear” diye bu yüzden söyleniyor; hiçbir saldırgan kendini belli etmez, ancak gerizekalıysa kendini belli eder.
%80’i SQLİ olan bir yerden dump etti; yapacak bir şey yok. Şirketler/kurumlar kabul etmiyor. En büyük yapacağınız şey, bu veriler sızmışken ya her şeyiniz açık olsun ve geçmişteki izlerinizi temizleyin ya da benim gibi geçmişi tamamen yok edip sıfırdan birisi olun. Üzgünüm, şartlar böyle.

3 Likes

amaan of, ne diyim ki

1 Like

Bu saldırıda kimlik seri numaralarının da ele geçirildiği söyleniyor. Yetkililerin rahatlığına bakılırsa daha önce yaşanan veri sızıntılarında kimlik seri numaralarının gitmediği konusu bir şehir efsanesinden ibaret olsa gerek.

1 Like

Ne zaman şehir efsanesi oldu ki :rofl: yani hakketen komiklikten öte olmaya başladı bunlara bilgi veriyoruz bunlarda … neyse artık heralde kendimize direk tor ağı bağlayacağız artık :rofl: @ibrahimsql hocam kimlik numaralarımız değişmiyor :slight_smile: maalesef

1 Like

ispye verdiğin tüm bilgiler var; ne zaman kullanmaya başladın, ne zaman ödediğin faturayı tek kimlik değil yani

2 Likes

hocam zaten tek o kalmıştı artık oda tamamlandı resmen şey p*nel kişi sorgulama uygulamasına döndü :slight_smile: @ibrahimsql hocam bunlar verileri şifrelemiyormu hiç ?

1 Like

Şifreleme konusunu sohbette anlattım aslında ama maalesef pek kriptografi bilmiyorlar.

1 Like

krptografiyi bilmemekte ne bileyim hocam :slight_smile: Allah iyi insanları korusun diyorum. :slight_smile:

ben kendi tc sini unutup panelden bakanları tanıyorum .d

1 Like