Touchpad ivmelendirme kapatılmıyor

Merhabalar, 3 aydır Gnome kullanıyorum. Ancak Tweaks uygulamasından kapattığım Touchpad Accelertion ayarı bilgisayarı kapatıp açmamda, uykudan dönmesinde veya hesabımı kapatıp giriş yapmamda sıfırlanıyor. Gnome config sıfırlamasını yaptım çözüm olmadı. Araştırmalarım sonucu bu sorunla ilgili konu başlığıyla karşılaşamadım. Karşılaştıklarımda çözüm olmadı.

2 Likes

gnome-settings-daemon servisi yüzünden kaynaklanıyor olabilir. Servisi sürekli olarak açık tutmak işine yarayabilir. Aşağıdaki komutları deneyebilirsin.

sudo systemctl start gnome-settings-daemon
sudo systemctl enable gnome-settings-daemon
sudo systemctl restart gnome-settings-daemon

Ya da:

1 Like

sudo systemctl start gnome-settings-daemon

komutu

Failed to start gnome-settings-daemon.service: Unit gnome-settings-daemon.service not found.

bunu döndürdü.

Ayrıca xinput X11 için değil mi ? Şuan Wayland kullanıyorum ve libinput paketi yüklü.

1 Like

Servisin tam adını gnome-settings-daemon.service olarak yani.

Bunlar dışında gsettings ile gsettings set org.gnome.desktop.peripherals.touchpad speed 0.0 kapatabilirsin.

1 Like

sudo systemctl start gnome-settings-daemon.service

Failed to start gnome-settings-daemon.service: Unit gnome-settings-daemon.service not found.

Yine aynı hata. İkinci önerin de işe yaramadı hocam yine de sağolasın.

1 Like

Böyle bir hizmet nasıl yok bilgisayarda anlamadım. Başka bir şey aklıma gelmedi, bu yüzden yapay zekaya sordum ve dconf ile değiştirebileceğini söyledi. Şimdi cevabını atıyorum:

GNOME Ayarlarını dconf ile Yapılandırma

GNOME ayarlarını dconf aracılığıyla da değiştirebilirsiniz:

1. Terminali açın ve dconf-editor komutunu çalıştırarak dconf Editor uygulamasını açın.
  2. org/gnome/desktop/peripherals/touchpad yoluna gidin.
  3. Buradan gerekli ayarları değiştirip kaydedebilirsiniz.

Bu yöntemler dokunmatik yüzey ayarlarınızı kalıcı hale getirmeye yardımcı olabilir. Eğer hala sorun yaşıyorsanız, sisteminizin veya masaüstü ortamınızın spesifik ayarlarını gözden geçirmek gerekebilir.

Dokunmatik yüzey ile ilgili ayarları değiştirmek için aşağıdaki komutları kullanabilirsiniz. Örneğin, dokunmatik yüzey hızını ayarlamak için:

Dokunmatik yüzey ile ilgili ayarları değiştirmek için aşağıdaki komutları kullanabilirsiniz. Örneğin, dokunmatik yüzey hızını ayarlamak için:

dconf write /org/gnome/desktop/peripherals/touchpad/accel-speed 0.1

1 Like

Hocam yok olmadı önerilerin malesef, uzun süredir bu sorunla cebelleşiyorum resmen. Güncelleme bekledim düzelir mi diye, ama düzelmedi. dconf sadece anlık değişim sağlıyor. Dediğim gibi uykudan dönünce veya logout olduğum zaman tekrar eski ivmeli haline dönüyor. xinputla libinput çakışıyor mu anlamıyorum. Hyprlandda böyle bir sorun yaşamıyorum. Sağolsun gnome 47 sayesinde yerleşik uygulamaları wayland’de açılmıyor o yüzden xorga geçiş yaptım. Ancak yine aynı sorunu yaşamaya devam ediyorum. Çok can sıkmaya başladı her seferinde ayarı aç kapa yapmak.

1 Like