Selam tor browser ve tailsa her an ihtiyaç duyulabilir. Nedenini 3 sny düşünerek anlayabilirsiniz neyse daha spesifik bilgileri olan varsa yazsın. Yani vpn kullan safest modunda kullan yerine daha ince taktikleri olan varsa ve paylaşırsa sevinirim.
Ben internette dolaşırken sürekli olarak exit relay’lerden deanonimize edilebileceğini falan duyuyorum. Tor browser’a bağlanırken entry relay ile senin arandaki bağlantı şifreli (ssh), entry relay ile middle relay arasıda şifreli ve middle relay ile exit relay arasıda öyle fakat çıktığın noktada bağlandığın yer’i tor tarafından şifrelenmiyor, dolayısıyla o noktada kullandığın servislerin veya bağlandığın sunuclar https’li olmasına dikkat edebilirsin, eğer bağlandığın servis ssh kullanmıyor ise ve eğer exit relay’in bir devlet tarafından çalıştırılıyorsa (muhtemelen NSA ve CIA) muhtemelen ifşalanabilirsin. Eğer yinede ssh şifreli olmayan servisleri kullanmak istiyorsan kendin bir exit relay çalıştırabilir ve tor browser arayüzünden onu seçebilirsin bu sayede kullandığın exit relayin kötü niyetli olmadığından emin olabilirsin. veya bunuda yapmak istemiyorsan alternatif çözümleri bende araştırıyorum, yeni şeyler buldukça buraya gelip eklerim.
Çıkış sonuncusu devlet tarafından işletilse bile önceki sunucuyu görür.
3 sunucunun da devlet tarafından işletilmesi lazım ve kayıtlarda böyle bir yakalanma olayı yok.
Evet. Bunu devlet eliyle değil de kendisi yapmaya çalışan kötü aktörler oldu. Fakat onlar bile %4-5 civarı bir olasılığa anca ulaştılar ve yine de belirli bir zarar veremediler. Belirtildiği gibi https in de etkisi ile bazı şeyler bu tür saldırıları egale ediyor.
Bu kısmın teknik açıklamasına katılmıyorum. Public key encryption kullanılıyor çünkü. Tarayıcı node listesinden rastgele 3 tane node seçer ve bunların public keylerini alarak iç içe bu veriyi şifrelersiniz. Matruşka bebekleri gibi. Böylece veri her bir node ile aranızda şifreli bir bağlantı kurmuş olursunuz.
Temelde tor tarayıcısını istenildiği gibi kullanırsanız sorun olmuyor. Peki buna rağmen insanlar neden yakalanıyor? Cevabı için: