Telefon önerisi

Bütçe belirsiz bir şekilde, KDV indirimi telefon olmasına da gerek olmayacak şekilde telefon önerilerinizi bekliyorum. İstediğim özellikler:

-Huawei olmasın çünkü Custom ROM atılmıyor.
-Çin Firması olmaması tercihim tutumlarından dolayı ama yine de değerse önerebilirsiniz.
-Kamerası kötü olmasın.
-Sürümü uzun süre destek alsın. ROM ile ileri sürümleri alabiliyoruz ama yine de eski bir telefon olmasın.
-Bu madde subjektif ama yine de belirteyim çok daha pahalı olmasın. Rakiplerine göre özellikleri aynı olmasına karşın fiyatı uygun olursa iyi olur.

Samsung A14
Samsung M14
Samsung A24
Samsung M34

Bunları önerebilirim.

1 Like

rom desteği olsun demiş samsung önerebileceğin en kötü telefon olur samsunga boşuna androidin iphone’u demiyorlar.

Samsung Galaxy J7 Prime cihazını 5 sene kullandım. Çokça rom mevcuttu. Samsung popüler bir marka olduğu için, alt modellerinde bayağı bir rom oluyor. Çin markası dışında kendini kanıtlamış sağlam bir marka olarak Samsung’u düşündüm. Ayrıca bütçe belirsiz diye belirtilmiş. Samsung her bütçeye uygun telefon yapıyor.

Çin markası önereceğim ama official olarak bile bir çok rom u rahatlıkla kullanabilirsiniz. F/P Ve kdv muhabbetinede uygun: https://www.epey.com/akilli-telefonlar/redmi-note-10s.html

2 Likes

Teşekkürler ama konuyu açalı neredeyse 1 ay oldu ve bu cevaplar geç verilmiş cevaplar. İyi forumlar.

Ne alakası var? Aksine Samsung gördüğüm en kolay custom rom kurulabilen cihazlardan biri olabilir. Bootloader kilidini açmak için ekstra program bile indirmedim. /e/ os gibi gizlilik odaklı rom’ları desteklemesine rağmen bunu demene şaşırdım herhalde hiç samsung bir telefona custom rom atmadın.

Bootloader kilidini açmak için Xiaomi dışında hiçbir cihazda program indirmeye gerek yok, Xiaomi’de bunu güvenlik için yapıyor :slight_smile: Samsung’da bootloader unlocking xiaomi hariç diğer firmalara göre daha çok uğşraştırıyor genellikle.
Ek olarak özellikle yeni model samsung telefonlara rom geliştirmek genel olarak daha zor oluyor, download mode tam bir baş belası örnek olarak.

1 Like

Yok ya ben download mode’da hiçbir sorun yaşamadım heimdall çok işe yaradı.

Tek seferlik rom kurmada sorun çıkartmaz ama development işlerinde hiç kullanışlı değil açıkçası. En basitinden fastboot boot tarzı birşey yok. Belki de bozuk olan test aşamasındaki recovery’yi illa flashlaman lazım boot ediyor diye kontrol etmek için :smiley:

Açıkçası bu kadar argüman sunmana rağmen neredeyse her custom rom’un samsung cihazlar için build çıkarmasına şaşırdım herhalde vardır bir bildikleri :smiley:

Rom destekli cihaz sayısı önemli, rom sayısının önemi yok.
Xiaomi ve OnePlus’ın çoğu yeni modeline rom varken samsung’un sadece bazı telefonlarına rom çıkartılıyor. Rom’ların da çoğu eski cihazlar için. Genel olarak sorun çıkartmayan modelleri de var tabii ki.

En son S10 serisi için ROM çıkartılmış. Galiba yeni sürümlerde Samsung ROM desteğini bir şekilde tamamen kesmiş ya da geliştiricilerin çok umrunda değil yeni modeller. Ki haklılar bi bakıma çünkü Samsung Android’in amiral gemisi diyebileceğimiz nitelikte yani telefonları zaten güçlü xiaomi oneplus gibi telefonlara kıyasla gereksiz bakılıyor.

1 Like

Kusura bakmayın. İyi forumlar.

Kusurluk bir durum yok. Ben de samsung tercih ettim zaten. İyi forumlar.