Merhabalar. Tecno arayüzünün Android 12’de takılı kalması, gereksiz uygulamalar gibi sebeplerden dolayı custom ROM yüklemek istedim. Ancak cihaz için uygun bir custom ROM bulmak maalesef mümkün olmadı. Sonunda, ilk başta yüklediğim unofficial Android 13 GSI’da performans sorunları yaşayınca değiştirmeye karar verdim. Project Elixir adında official bir GSI ROM buldum ve bunu yükledim, ancak bu sefer de boot animasyonunda takılı kaldı.
Biraz araştırma yaptıktan sonra, fastboot modunda şu komutu kullanmayı denedim: fastboot fastboot --disable-verity --disable-verification flash vbmeta vbmeta.img. Ancak yanlışlıkla fastboot flash vbmeta vbmeta.img komutunu girdim ve cihazı yeniden başlattığımda bootloop sorunuyla karşılaştım. Bu tür bir sorunla daha önce karşılaştığım için recovery moduna girip tekrar flashlamayı düşündüm, ancak bir türlü giremedim.
Bu sorunu çözmek için biraz araştırma yaptım ve SP Flash Tool adlı programı denedim, ancak sürekli hata veriyordu. Sebebini araştırdığımda, auth bypass gibi bir işlem yapmam gerektiğini öğrendim. MTKClient ile denemeye çalıştım, ancak işlemcimin (MTK Helio G99) desteklemediğini sonradan fark ettim. Ne yaptıysam bir türlü kendim çözemedim. Sizce ne yapmalıyım?
Valla ben de denedim auth bypass ama işlemci desteklemedi.İlk başta dediğim gibi mtkclient kullandım ama deneyince desteklemediğini öğrenince vazgeçtim auth bypass’tan.Tamirciye götüreceğim oradan yazılım attıracağım.
Bir şey daha sorucağım sen GSİ ROM atmak için sp flash tool programını mı kullanacaksın?Eğer öyleyse fastboot modundan da atabiliyorsun haberin olsun oradan daha rahat olur.
GSI ROM attıktan sonra performans sorunu yaşayıp stock ROM’a dönmek istersem diye önce stock ROM atmayı öğrenmek istiyorum. Bunun için de auth bypass yapmaya çalışıyorum.
Istersen sana yardimci olabilirim.Fastboot modunda stock romundaki super ve boot dosyalarini flashlaman yeterli olucaktir.Ek olarak sp flash tool ile ugrasmana gerek yok
ben stock roma bu şekilde dönmüyorum. edl üzerinden qfil ile dönüyorum qualcomm kullandığım için. diğer cihazlarda durum nasıldır emin değilim fakat boot, system gibi bi kaç şeyden ziyade tüm dosyalar olacağı için tool ile yüklenir genelde qfil gibi
gsi çoğu vendora vs uyum sağlayabilse de custom romlar sadece system görüntüsünden ibaret olmuyor. içerisinde birden çok img barındırıyorlar ve sadece system kurmaya çalışırsan boot edemezler. bazen gsi’larda boot olmuyordu bende fakat yeni telefonlarda gsi’ların sorun olacağını düşünmüyorum - 6 yıllık telefonum var ve kerneli vs vs çok eski
yeni cihazları çok bilmiyorum fakat dinamik bölümler oluyor ve çoğu bölüm halihazırda bir arada bulunuyor. super.img’ın da bu şekilde olduğunu biliyorum. yanılıyor olabilirim net bir fikrim yok
Kullandığım cihaz da 2022 de çıkan bir cihaz ama nedense 1-2 gsi dışında (lineage,crdroid(unoffical)) kurarken sıkıntı yoktu ama performans sıkıntıları vardı bir tane unoffical pixel experience kurdum boot animasyonunda kaldı sonra dedim belki telefonuma uyumsuzdur offical elixir rom kurdum onda da aynı oldu üstte bahsettiğim şeyleri yaşadım sonra.
İzlediğim bir videoda cihaz yazılımının son sürümünü flashladığınızdan emin olun diyor (sanırım son sürüm stock ROM’daki system.img ve boot.img dosyasını söylüyor). Benim elimdeki stock ROM dosyası kullandığım cihaza uygun son sürüm yazılım değil, 6 ay kadar önce çıkan sürüm. system.img ve boot.img flashlarken sırf bu sebepten dolayı herhangi bir sorun oluşur mu?