Takip Edilesi RSS Kaynakları

Yusuf’un attığı son videodan sonra aklıma bu başlığı açma fikri geldi. Ziyadesiyle bazı kaynakları hiç bilmediğimiz için neleri takip edeceğimiz konusunda kafamız karışabiliyor. O yüzden ben de bu tarz bir dizin oluşturma fikri ile geldim. Kendi takip ettiğim RSS kaynaklarını zamanla buraya ekleyeceğim, sizin de eteğinizdeki taşları dökmenizi bekliyorum. Sizin ekledikleriniz de bu listede yer alacak.

Listede ekleyeceğim linkler direkt olarak RSS kaynakları olacak. Linki RSS istemcinize eklediğiniz anda takip edebilir hale geleceksiniz:

Burada subredditler olacak

• r/AnimePiracy - Anime izlemenin daha otistik yollarını keşfetmek için takip ediyorum
  • r/InternetIsBeautiful - İnternetteki çok tatlı toollar genellikle burada paylaşılıyor.
6 Likes
  • DoubleSama anime & manga incelemeleri
  • Evrim Ağacı, bilim ve eğitim oluşumu. YouTube’dan takip ediyor olabilirsiniz, birçok içeriğin videosu çekilmeden önce yazısı yayınlanmış olabiliyor yani tahmin edebileceğiniz üzere videolara konuk olmuş birçok ilgi çekici konunun yanında sadece yazı halinde yayınlanmış birçok ilgi çekici konuyu da takip edip okuyabilirsiniz
  • Latacora, güvenlik hakkında uzun ve keyifli yazılar, The PGP Problem ve Stop Using Encrypted Email’ı okumanızı tavsiye ederim.
  • LootScraper ücretsiz oyunlar için akış
  • Scarbir, 100$ altında kulaklık incelemeleri, bu feed custom (sitenin kendi sunduğu bir feed yok) ama çalışıyor
  • Seirdy’nin blogu, ilgilendiği konular (“accessibility, security, privacy, and software freedom”) hakkında ilgi çekici ve uzun gönderileri var, okuması keyifli
  • Steph Ango, Obsidian’ın geliştiricisinin kişisel blog’u fakat sadece Obsidian hakkında yazmıyor
  • The New Oil, gizlilik ve güvenlik hakkında
  • Tom Scott’s Weekly Newsletter, YouTube’dan tanıyor olabileceğiniz Tom Scott’ın haftalık bülteni
  • TBA…
4 Likes

youtube whatsapp telegram ve mises enstitüsünü rss ile kullanabileceksem tarayıcı kullanmama gerek kalmaz valla :smiley:. bir ara bakacağım

2 Likes

teşekkürler çok güzel bağlantılar umarım liste genişler

1 Like

buradaki tek Türkçe RSS kaynağı evrim ağacı görünüşe göre, biraz katkı yapalım :slight_smile:

Fularsız Entellik, uzun zamandır pek aktif değil ama yine de RSS istemcimde tutuyorum, bazen istemci üzerinden okumadığım eski yazılara gidiyorum.
Teknoloji Bülteni, Youtube kullanmadığım için haliyle kanallara da abone değilim, dolayısıyla teknoloji bültenini buradan takip ediyorum.
yusufipek.me blog, burası da çok aktif değil ama yine de duruyo.
godelian, youtube’da psikoloji konusundaki içeriklerini severek tükettiğim bir abimin blog sitesi.
Barış Özcan, video metinlerini okumak videolarını izlemekten daha az enerji ve zaman gerektiriyor o yüzden noice

bu kardeşinize daha fazla Türkçe içerik öneriniz varsa duymayı çok isterim… RSS üzerinden sadece Youtube kanallarını Invidious ile takip edince değişen hiçbir şey olmuyor benim açımdan, daha merkeziyetsiz bir şekilde içerik tüketebilmek istiyorum…

2 Likes

Herkese selam, ben kendi sunucuma FreshRSS kurdum ve rss okuyucu kullanmak istiyorum ve sizden isteğim şu, bana linux gelişmeleri ve teknoloji gelişmelerini paylaşan kaynaklar önerebilir misiniz? Türkçe kaynaklar olursa iyi olur. Şimdiden cevap veren herkese teşekkür ederim.

1 Like

evrim ağacı kullanmayın tam bilimsel açıklamalar verilmiyor

1 Like

açıklarsanız sevinirim

1 Like