Syncthing keepass dosyamı sildi

Syncthing klasörüne kes yapıştır yaparak güncel keepass dosyamı attım. Sonra telefonumla eşleştirdim. Telefonumla eşleştirince telefonumun syncthingklasöründe aynı isimdeki keepass dosyası bilgisayarımdaki güncel dosyamın üzerine yazıldı ve ne yapacağımı bilmiyorum. Onlarca şifrem gitti galiba. Lütfen yardımcı olun.

Son düzenleyen: @wise 2024-11-09T23:30:47Z

Bu gibi sorunların önüne geçmek için Syncthing dosya sürümleme seçeneğini etkinleştirmenizi öneririm. Eğer halihazırda senkronize ettiğiniz klasör ayarlarında dosya sürümleme etkin ise gizli dosya veya klasör olarak bulunabilir, ilgili bağlantı.
Yukarıda bahsettiğim yöntem sizin için geçerli değilse, veri kurtarma yazılımlarını kullanmayı deneyebilirsiniz. Yusuf İpek bunun için daha önce bir video çekmişti. Ben bugüne dek hiç veri kurtarma araçları kullanmadım, ihtiyaç duymadım, fakat forumda da EaseUS yazılımını kullanmayı öneren arkadaşlar olduğunu hatırlıyorum. Bir deneyin derim.
Umarım verilerinizi kurtarabilirsiniz, geçmiş olsun.

1 Like

EaseUS’u Linux’da kullanabilir miyim? Ayrıca bahsettiğim işlemlerden beri sistemi hiç kapatmadım/yeniden başlatmadım. Yaptığım değişiklikleri kaydetmeden bilgisayarı yeniden başlatamaz mıyım? (Dosya sistemim: EXT4)

@mhmmdlsubasi’nın dediği gibi iki cihazda da senkronizasyon işleminin gerçekleştiği klasörleri gizli dosyalar ile birlikte kontrol eder misiniz? Genelde orada önceki dosyayı da saklıyor.

Sitesini incelediğim kadarıyla, maalesef hayır. Sadece Windows ve Mac OS sürümleri mevcut görünüyor. Basit bir aratmayla Linux için alternatif bazı veri kurtarma yazılımları keşfettim, fakat bu yazılımların (Photorec, Testdisk, extundelete, R-Linux) hiçbirini tecrübe etmediğim için yardımcı olamayacağım. Forumda daha önce açılmış aşağıdaki konuyu inceleyebilirsiniz.

Bildiğim kadarıyla böyle bir şey mümkün değil. Verilerinizi sağlıklı bir şekilde kurtarabilmek için mümkün olduğunca az yazma işlemi yapmanız gerekiyor. Kayıp verilerinizin üzerine yazılması durumunda kurtarması mümkün olmayacaktır.

Timeshift, rsync vb. yazılımları kullanarak verilerinizi yedekliyorsanız, eski yedeğinize geri dönebilirsiniz.

Photorec, Testdisk, extundelete, R-Linux ve dahasini kullandım. Gerek Windows gerek linux için ücretli ücretsiz farketmez hepsini denedim. Geçmişte başıma çok kötü bir talihsizlik geldi veri kaybı açısından. Linux için en iyi veri kurtarma yazılımı bana göre R-linux yazılımıdir. Linuxda Photorec’e göre daha fazla veri kurtarmayi başarmistim. Windowsda da ücretli başka bir yazılım var. Onda da yüksek veri boyutuna ulaşabilmistim. Her kurtarma yazılımı emin olun aynı değil. Linuxda ücretsiz isterseniz R-linux en iyilerinden biridir.

Not: eğer R-linux ile Keepass dosyani geri getiremez bulamaz isen Photorec gibi diğer başka yazılımları mutlaka dene birinin bulamadığını öteki yazılımlar bulabiliyor. Hiç bulamadiysan ücretli yazılımlara geç bulana kadar dene inşallah elbet bulacaksın. Dosyayı üzerine yazmış ise aynı isimde birden fazla sayıda dosya artığı silinmiş şekilde bulacaksın geri getirebilirsin. Çünkü üzerine yazılan veride eski veride kaybolmuyor geliyor bilgisayarinda veya telefonunda farketmez daha fazla senkronize yapma ve yazma silme işlemi asla gerçekleştirmemeni tavsiye ederim ki başarılı olabilmesi aksi taktirde geri getirmen zorlaşir veya bozuk olarak getirebilir veya hiç geri getirmeyebilirsiniz. Umarım şifrelerine ulaşırsın

1 Like