Yani bazı Antivirüslerin amacı sadece para kazanmak güvenlik sağaladıkları yok.
Gerek yok en etkili antivirüs kullanıcıdır. Ama bazı forumlarda(!) antivirüs şartmış hatta paralı olanlar farzmış gibi muamele yapılıyor. Kaynak kodunu sana söylemeyen programlara zaten güven olmayacağı yetmezmiş gibi, bir de arkada sürekli açık kalıp yaptığın her işi izleyecek bütün dosyalarını tarayacak. Bir de üstüne sen para vereceksin…
Evinizin anahtarını tanımadığınız bir gruba verdiğinizi düşünün. Bu grup da üyeleriyle gelip sizin evinizde kalacak. Kaldığı da yetmez evdeki her kişiyi, her odayı, yapılan her hareketi her işi izleyecekler. Ve belki de gördüğü her şeyi de her gece merkeze rapor edecekler. Ve düşünün böyle bir gizlilik anlaşmasını kabul edip bu işi parayla yaptırıyorsunuz bence saçma.
Çok istiyorsanız Clamwin gayet yeterli. Şüphelendiğiniz dosyaları da elle tararsınız bu kadar. Android için de Hypatia olabilir.
Çok fazla bilgisiz insan var.
Artık o kadar fazla virüs veya zararlı yazılım kalmadı. Bir 5-10 yıl öncesinde günümüzden onlarca kat daha fazla virüs vardı ve tüm herkese yayma çabalarındaydılar.
Günümüzde çoğunlukla firmalara ve şirketlere yönelik saldırılar oluyor.
Bence bireysel olmasa da şirketlerde kullanılması gerekli.
Avast, McAfee gibi antivirüs mü virüs mü ne olduğu belirsiz şeylere gerek yok diye düşünüyorum.
[Windows] Gerek yok. İlla kullanılacaksa, gönlü rahat etmiyorsa 2-3 ayda bir belli zaman aralıklarıyla taratılıp, taratıldıktan sonra programı silmek mantıklı olduğunu düşünüyorum.
[Linux] Gerek yok.
McAfee eh ama Kaspersky en baba AV diyebilirim.
Ek olarak bunu da eklemek istiyorum
Delikanlı adam antivirüs kullanmaz moruq
-sönmez reis
Windows da kullanıyorum çünkü hile(ayıp) ve crack ile içli dışlıyım. Linux ta gerek yok zaten indirilen şey genelde kendi repolarından indiriyor.
Mcafee kullanıyorum, sebebi ise ttnet’e ödediğim ücret için iç rahatlatma. Promosyon olarak sunuyorlar. Öncesinde bir antivürüse hiç ihtiyacım olmadı. Windows kullanırken kendi antivirüs yazılımı vardı onu kullanıyordum. Hiç virüs uyarısı almadım. Bilinçli kullanıcılar için tamamen gereksiz diyemem çünkü insanız bir anlık dalgınlıkla da hatalı işlem yapılabilir. Sadece para verip almak gereksiz (bir şirket yönetiyorsanız.). Diğer türlü açık kaynak bir tane bulunsa zararı olmaz diye düşünüyorum.
Hayır. Sağdan soldan betik çalıştıran abuzittinler, veya ciddi işler yapan şirketler düşünsün.
AV ihtiyacı, kullanıcıdan kullanıcıya değişebilir.
Hedef kitle büyük ihtimalle şunlar; Kızlar, parası olanlar, şirketler ve kurumlar/kuruluşlar.
Günümüzde de büyük olaylar oluyor ama gündeme çok haber girip çıktığı için önemsiz bir hal alıyor. Şimdiki olaylar eskiden olsa çok ama çok büyük ses getirirdi. Şimdilerde ise 15 - 20 dk. kadar önemli oluyor ve sonra unutuluyor.
Linux’ta da bu dediklerinin çoğunu çalıştırabiliyorum.
Kısa tespit:
Kullanıcı bilinçliyse ve neyi nereden indirdiğine dikkat etme bilincine sahipse, antivirüs yazılımı sistem kaynaklarını işgal eder sadece.
Ama kullanıcı halen google chrome kullanıyorsa bilinci gelişmemiş kullanıcılar listesindedir ve bu bilinci antivirüs yazılımları kullanarak elde etmeye çalışır.
Neden google chrome dedim? Çünkü günümüzde daha güçlü daha iyi bir sürü alternatif varken halen google chrome kullanıyorsa bilinçte sıkıntı olduğunu düşünüyorum.
Tamamen bilinç meselesi yani bu olay.
Adam verileri alıyor ama çalışıyor diyorsun yani.
https://btt.community/t/kaspersky-kullanici-verilerini-interpol-ile-paylasiyor/4848
Bu gönderinizi okumuştum ama detayları tam bakmamış ve araştırmamıştım. İşini en iyi yapan ve müşteri memnuniyetini en çok önemseyen Kaspersky olduğunu düşünüyorum. Şahsi olarak kullanmadım ama internette gördüğüm kadarı ve babamın çalıştığı şirkette AV olarak kullanıldığı ve oradaki pclerdeki deneyimim olumlu idi.
Ve henüz Interpol olayını araştırmış değlim. İnterpol olayını hesaba katmadım ve yazarken aklımda bile değildi. İnterpol olayını ve etkisini düzgün bir şekilde araştırdıktan sonra fikirlerimi tekrardan gözden geçireceğim.