Merhabalar, benim 512 gb olan bir laptobum var, icinde windows 11 ve ubuntu kullaniyodum fakat windowsta oyun icin hafızam çok fazla kalmadığı icin oyunlari ssd ye tasimak amaciyla samsung ssd aldim. Bu ssd ye windows kurduktan sonra magaza uygulaması sorunluydu. Ne guncelleme yapiliyor ne uygulama indiriliyordu. Ayrica xbox uygulamasi da acilmiyordu. Sonra windowsu tekrar kurayim dedim ve yine ayni hatalarla karsilastim,ayni sekillde windows 10 kurduktan sonrada ayni sekilde devam ediyordu. Sonra bir de dedim yanina bir de linux (zorin os ) kurdum calismak amaciyla fakat onun magazasi ayni şekilde hicbir uygulama yuklenmiyor. Windows microsoft store icin her yolu denedim ama işe yaramadi. Sizce sorun ssd de midir ?
Uygulama yüklenmemesinden kastı ne acaba? Herhangi bir hatayla karşılaşıyor musun?
Diskinde de problem olabilir tabii ihitmaller dahilinde. Şu an sisteminde Linux mu var Windows mu var bilmiyorum ama SMART ile diskini kontrol etmende fayda var.
Windows kullanıyorsan CrystalDiskInfo ile kontrol edebilirsin.
Uygulama kastim mesela bilgisayara omen hub indirmek lazim fakat indirmenin tek yolu microsoft store. İndirmeye calistigim zaman ya “bizim tarafimizda sorun var” hatasi cikiyor ya da indirme yuzde 0 da kaliyor