RSS İstemcileriniz

Hangi RSS istemcilerini kullanıyorsunuz? Neden ve avantajları/sevdiğiniz özellikleri neler?

Ben FreshRSS kullanıyorum.

Avantajları:

• Web üzerinden olması böylece bütün cihazlarından erişebiliyorsunuz.
  • Kategori sistemi hoşuma gidiyor. Ana sayfaya istemediğiniz kategorileri eklemeyebiliyorsunuz. Örneğin ben haberlerin ana sayfama düşmesini istemiyorum. Ek olarak tıklayınca görmek istiyorum.

Dezavantajları

• Çevrim dışı özelliği tam olarak yok PWA destekliyor ama pek mobilden kullanmıyorum ne kadar düzgün çalışıyor bilmiyorum.
5 Likes

Çok fazla RSS kullanmıyorum ancak Android için
Read You önerebilirim.

• Güzel tasarımlı ve Material You destekli böylece istediğiniz rengi seçebiliyorsunuz.
  • Açık kaynak
  • Bildirim alma özelliği vb. var
4 Likes

Newsboat kullanıyorum, terminalde çalışıyor ve bazı tuşlar ile kontrol ediliyor.

RSS feedlerinizi bir dosyada tutuyorsunuz. Bağlantıyı tarayıcıda açma ve belirli aralıklarla otomatik yenileme gibi ayarları config dosyasında yapabiliyorsunuz.

6 Likes

RSS kullanmama gerek yok her haftasonu Teknoloji Raporu var zaten B)

12 Likes

tam anlamıyla bir RSS istemcisi olmasa da şu sıralar Omnivore kullanıyorum, “şimdi kaydet sonra oku” uygulaması olsa da yakın zamanda RSS desteği eklediler ve işimi görüyor. onun haricinde e-posta bültenlerine de Omnivore’un sağladığı alias e-postalar ([email protected] gibi) ile abone olabiliyorsunuz. Google Reader’ı seviyorduysanız şu anda elimizdeki ona en yakın alternatif bu diyebilirim. RSS istemcisi olarak bazılarına yetersiz gelecektir fakat bir okuyucu olarak işini çok iyi yapıyor.
Omnivore’a eklemeye uygun bulamadığım kaynakları da Feeder’a ekliyorum.
Miniflux da tercih etmek istediğim alternatiflerden birisi, eğer karşılayabilseydim (kendiniz host’lamalısınız) muhtemelen bunu kullanırdım

3 Likes

Mobil için tüm işlemleri otomatik yapacak ve bizede okumak kalacak bir uygulama var mıdır?

1 Like

Bende FreshRSS kullanıyorum.

1 Like

Ben özgür yazılım olmayan Feedly kullanıyorum.Bu arada isterseniz RSS akışınızda bulunan siteleri,kanalları önerebilirsiniz.

2 Likes

Ben direkt telegram üzerinden bot kullanıyorum RSS için. Hatta kullandığım bazı RSS’ler için de kanal açtım, insanlar faydalanmak ister belki diye. Bakmak isteyen olursa: Bildirim Kanalları

1 Like

newsboat kullanıyorum

1 Like

Uzun bir süredir Fluent Reader kullanıyorum ve açıkçası gördüğüm en iyi RSS istemcisi diyebilirim çok hoş bir görünümü var.

2 Likes

Thunderbird Mail’ i kullaniyorum.

2 Likes

Thunderbirdun keyfini mobilde bulamadim. Her seyi takip etmeye calismak iskence zaten. Her sabah ise giderken yarim saat hackernews yuksek oy almis urlere bakarak idare ediyorum

1 Like

Ben şahsen bir uygulama yerine bir telegram botu kullanıyorum. RongRong isimli bir arkadaşın geliştirdiği bir bot. Aynı zamanda Türkçeye çevirisinde de katkım olmuştu. O yüzden kullanmak daha çok hoşuma gidiyor.

3 Likes

Elfeed kullanıyorum, Emacs için tasarlanmış güzel eklentilerden biri.

6 Likes

Mobilde Nunti uygulamasını kullanıyorum. RSS istemci klasik özelliklerinin yanında haberleri beğenip beğenmemize göre size özel algoritma oluşturuyor ve size özel akış sağlıyor. Tek eksisi sadece mobilde olması.

5 Likes

Fluent Reader süper.

1 Like

Mobilde Feeder, bilgisayarda Akregatör.

1 Like

Mobilde read you çünkü hem material you destekli hemde FreshRSS ile esitleyebiliyorum.
Linuxda ise FreshRSS kullanıyorum.
Mubibai kullanabilirsiniz.
Forumda konusunu açmıştım.

1 Like

Miniflux. Neredeyse hepsini kullanmış biri olarak Miniflux ile tanıştıktan sonra bütün arayışım bitti. Bir süre ücretsiz barındırmaya çalıştım heroku’da daha sonra yıllık ücret vererek kendi hostinglerini kullandım, en sonra ev sunucumda barındırmaya başlayarak konaklama işini de çözdüm.

Hem sade hem de hiçbir eksiklik hissetmeyeceğim şekilde işlevsel, bazı beslemeler sıkıntılı olmasına rağmen çeşitli kurallar oluşturarak çektiği besleme içerisinde değişiklikler de yapabiliyorsunuz.

İlk tanıştığımda o kadar sevmiştim ki Türkçe dil yok diye çevirisini yapmıştım, hatta ara ara güncellerim.

Masaüstünde hem web arayüzünü hem de NewsFlash (çok şık bir uygulama) istemcisini kullanıyorum.

Ekran görüntüsünde özel stil kullanıyorum, ilginenler repoma bakabilir.

5 Likes