Merhaba mail sunucusu (emailwiz ile) kurdum. Emailwiz.sh içerisinde self-signed yani kendinden imzalı hali hazırda “no” olduğu için otamatik olarak certbot indirip SSL / TLS 'i yapılandırıyor. Sorum şu kurulum ve ayarlama sonrasında mail client ile kullanabiliyoruz fakat ben webmail kurmak istedim bunu yaparken Roundcube Mail’i seçtim fakat başaramadım. Bunun hakkında bilgisi olan varsa rica etsem Roundcube Mail kurulumu ve ayarlamasında yardımcı olabilir mi?
Hocam merhaba. Emailwiz hızlı kolay postfix sunucusu kurmaya yarayan bir script aslında, yani roundcube gbi bir web mail kurmak ne kadar gerekli tartışılır bunu 2 sebepden ötürü söylüyorum,
Performans odaklı olan Emailwiz en düşük gereksinimlerle çalışırken sunucuyu dışarı açmaya gerek kalmamalı ve Thunderbird gibi mail istemcileri ile Emailwiz’e bağlantı yapılmalı
Eğer web mail’e de ihtiyacınız varsa ozaman MailCow gibi açık kaynak kodlu ve bir sürü özelliğe sahip bir mail istemcisi kurarsanız, hem web mailiniz olur hemde sınırsız domain ve epostanız.
Sonuç olarak MailCow kurmanızı tavsiye ederim çünkü içerisindeki web mail gerçek zamanlı olarak websocket bağlantısıyla mailleri okuduğu için gelen mailler anlık olarak önünüze düşer, ancak roundcube gibi bir web mail kurmak istiyorsanızda büyük ihtimalle ufw kurarak bir firewall ayarrlayıp, 80 ve 443 portlarını açabilirsiniz, ama ssl ayarlama durumundada certdumper ile emailwizin acme sertifikasını roundcube çekebilirsiniz, veya traefik kullanarak ikisinide tek bir wildcard altına alabilirsiniz, tabi bu sunucuya başka domainler bağlayıp o domainleride başka containerlere yönlendirmenizede imkan sağlar, veya roundcube kendi lets encrypt ssl sertifikasını çekebiliyorsa o şekildede kurabilirsiniz.
Ekleme: Mailcow kurulumu için bu videoyu izleyebilirsin ancak birincisi ufw ayarlaması kısmında github rehberinde iki komutu yanlış yazmış ve docker ve docker compose yi de paket yöneticisi ile kurmadığı için hem eski versiyonlar kuruluyor hemde güncellemesi daha meşakatli oluyor. Orjnal dokumantasyondan docker ve docker composeyi kurman tavsiye ederim.
Öcelikle yanıtınız için teşkkür ederim, yanıtınızı okuyunca aslında emailwiz’in daha mantıklı olduğunu anladım böylece bunu kullanmaya karar verdim tekrardan yanıtınız için teşekkürler