[REHBER] [LINUX] RDR2 Türkçe Yama Kurulumu

Merhabalar, bildiğiniz üzere Linux’ta yama kurmak hele de uyumluluk araçlarıyla çalışan oyunlara kurmak işkence olabiliyor. Bu yüzden Red Dead Redemption 2’ye Türkçe yama kurmak için bir rehber hazırladım.

Adım 1: Dosyaları Edinme

• İlk olarak bu RAR dosyasını indiriyoruz.
  • Daha sonra bu indirdiğimiz RAR dosyasını bir klasöre çıkartıyoruz.
  • Ve son olarak bu dosyaları oyunumuzu kurduğumuz ana dizine atıyoruz.

(Not: Aynı ögeden birden fazla var uyarısı alırsanız "Üzerine Yaz"ı seçin.)

Adım 2: Başlatıcı Seçeneklerini DÜzenleme:

• İlk olarak aşağıda verdiğim komutu kopyalayın.
    WINEDLLOVERRIDES="dxgi=n,b" WINEDLLOVERRIDES="dinput8=n,b" taskset -c 0-7 %command%
  • Sonrasında bu komutu kullandığınız bağlatıcıdan başlatma seçenekleri kısmına ekleyin. Ben oyunu Steam’den aldığım için Steam üzerinden göstereceğim ancak Heroic Games Launcher veya Lutris için de aynı işlemleri uygulayabilirsiniz.

• Son olarak kullandığınız başlatıcıyı yeniden başlatın. Oyuna bir sonraki girişinizde tamamen Türkçe olarak açılacaktır.
14 Likes

Teşekkürler benim için baya faydalı oldu. Alan wake 2 için de elinizde türkçe dosyalar mevcur mu acaba ? Çünkü exe şeklindeki tr yamalar da sorun yaşıyorum.

Hocam malasef Alan Wake 2’ye sahip olmadığımdan yardımcı olamıyorum :face_with_diagonal_mouth:

Hocam merhaba Lutris üzerinden epic games ve rdr2 yi kurdum. Yama kurmaya çalışırken başlatma komutunun nereye girmem gerektiğini çözemedim.

Hocam epic için heroic launcher’ı tavsiye ederim çok daha özelleştirilebilir güzel bir istemcidir kendisi. Aynı zamanda vaşlatma ayarları gibi şeyleri de çok rahat kontrol edebilirsiniz

1 Like

Hocam Heroic Games Launcher kullanabilirsiniz veya Lutris üzerinden Epic Games launcher kurmak yerine direkt Lutris’e Epic Games hesabınızı bağlayabilirsiniz. Düz Epic Games Launcher Windows için olduğundan başlatma seçeneklerini düzenleyemezsiniz.

@Ananass @MuhammedBilgtkn Heroic Games Launcher’i ben de daha çok seviyorum ancak Rockstar Games Launcher yüklerken sorun çıkarıyor. Hesap bilgilerimi girdiğimde 134 hatası alıyorum. Bu hatayı lutris üzerinden yüklediğimde almadığım için Lutris tercih ettim. @MuhammedBilgtkn Bu linkteki epic games installer scripti ile kurdum.

sanırım WINEDLLOVERRIDES="dxgi=n,b" WINEDLLOVERRIDES="dinput8=n,b" komutlarını bu kısma ekleyeceğim ama geri kalanı nereye eklemem gerektiğini çözemedim. (Kendime not 3 5 tl daha ucuza alıcam diye birdaha Steam dışı platform tercih etme)

Heroic Games Launcherdan çalıştırdığım Rockstar Games oyunları oldu hiç öyle bir sorun yaşamamıştım, direkt Epic Games hesabınızı Lutris’e bağlayarak indirmeyi denediniz mi?

Evet denedim. Kaldırıp tekrar yükledim ancak değişen bir şey olmadı.

Hocam Heroic Games Launcher için böyle bir şey buldum, deneyebilir misiniz?

Araştırmanız için teşekkür ederim ancak Heroic versiyonunu sildim ve Lutirsteki versiyonu tekrardan indirdim. İleride bu sorunu yaşayacak insanlar için bir referans olur en azından.

1 Like