Redmi Note 8 şarj olmuyor

Merhaba.

Benim sorum Redmi Note 8 ile ilgili. Eski telefonumun modeli Redmi Note 8 idi. Yeni telefon aldıktan sonra Redmi Note 8’i bir kenarda saklıyordum lazım olur diye. Ve düşündüğüm gibi de oldu.

Şu anda bu telefonu kullanmam gerekiyor ancak sanırım şarj edemiyorum. Belki bozulmuştur diyerek telefoncuya götürdüm ve şarja takıp 5 dakika beklediğinde telefon hiçbir problem yaşatmadan direkt olarak açıldı. Tabii bu olaydan sonra telefon açık haldeyken şarj etmeyi denemedim.

Elimde bulunan orijinal normal ve hızlı şarj aletleriyle şarj etmeyi deniyorum ancak hiçbir tepki vermiyor. Şarjı bittikten sonra telefonu açmaya çalışınca çıkan batarya işareti çıkıyor ve direkt kapanıyor.

Bu cihazı nasıl şarj edebilirim? Telefoncuda sorun çıkarmadan şarj olduğuna göre cihazda bir problem olduğunu düşünmüyorum.

Cihaz şarjda değilken açmaya çalıştığımda

cihaz şarjdayken açmaya çalıştığımda

Sorun herhangi bir parçasında olabilir. Tamircide şarja takılınca olduysa muhtemelen şarj kablosu veya adaptörle ilgilidir ama bazen şansına denk gelebiliyor bir seferlik şarj tutabiliyor.

Muhtemel hatalar bataryanın kendisi bitik olabilir. Soket arızası olabilir, ki ben soket arızası çok yaşadım özellikle s3 mini kullanırken. Bir de nexus 5 ile flex kablosu arızası yaşadım belki ondan da olabilir bakmak gerek. Hatta anakarttaki lehimlerde bile sıkıntı olabilir bataryaya giden. Teknik servis gibi bir yere verirsen daha kapsamlı bakıp sorunu doğrudan bulabiliyorlar. Tek başına çalışan tamirciler pek anlamıyor genelde.

Uzun süre kullanmamaktan bahsetmişsiniz tekrar okuyunca farkettim. Eski telefonları uzun aradan sonra şarja takınca batarya ne olduğunu şaşırıyor genelde bitik oluyor. Ben pil değişimini tavsiye ederim redmi note 4 telefonum da çok uzun süre bataryası bitik vaziyette bekledi pil aynı bu şekilde yaklaşık 1 saat kadar kapalıyken şarjda kalınca telefon açılıyordu sonra %0 ile açılıp şarj olmaya başlıyordu. Pili değiştirince ve şarjını düzenli bir şekilde doldur boşalt yapınca düzeliyor.

Tamirci kendinden çok emin şekilde “hızlı şarj adaptör kullanman lazım gardaşım başka türlü olmaz istersen satayım sana” demişti ancak zaten elimde 10W, 25W ve 45W adaptörler var. Yani farklı adaptör ve kablolarla deniyorum ancak yine videolardakinden öteye gidemiyorum.

Uzun süre kullanmamaktan kastım 4-5 ay aslında. Yeni telefona geçmeden kısa bir süre önce eski telefonumun bataryasını değiştirmiştim, bu kadar sürede ömrü bitmemiştir diye umuyorum açıkçası.

Şu anda batarya değişimi yapmak için vaktim yok, yaptırmak için de güvendiğim bir yer bulunmuyor.

Bu durumda siz ne öneriyorsunuz? Bir süre boyunca sürekli şarjda mı bekletmeliyim?

Telefonun bu şarj edememe sorununun olabilmesi için iki ihtimal bulunmakta :

• 1 - Telefonun uzun kullanımdan dolayı pili öldüğü için şarj olmuyor

• 2 - Telefonu bir şekilde düşürdüğünüzden kaynaklı usb giriş kısmının içerden birazcık sökülmüş veya temassızlık olmasından kaynaklanır

Maalesef bu iki sorununda çözümünü ve kontrolunu yapabilecek kişi bir Telefon Tamircisi, ona götür ve kontrol etmesi için söylediğim şeyleri söyle muhtemelen sorunun çözülür :slightly_smiling_face:

Uzun bir süre beklet bence bir şarjda. Redmi note 4’ün bataryası tamamen bittiğinde açmak için uzun uzun bekliyordum. Denemesi bedava olmazsa başka çaresine bakmak lazım. Telefoncu tabii ki elindekini satacak çok doğal :slight_smile:

Arkadaşlar önerileriniz için teşekkürler. Herhangi bir kablo veya adaptör değiştirmedim ve rastgele bir şekilde sorun düzeldi şarj olmaya başladı. İnanılmaz gerçekten.

2 Likes

O zaman tahmin ettiğim gibi birşey oldu, sorununuz muhtemelen geçici bir şekilde düzeldi. Telefonun Type C giriş soketi içerden kablosu çıkmış olma ihtimali yüksek

2 Likes