Redmi note 8 pro cihazına twrp yüklemeye çalıştım ama nedenini anlamadığım şekilde yüklenmedi. Bende BRP kullandım ve rom yüklemeye başladım ilk başta cherishos indirdim çalıştı ama dokunmatik çalışmadı bende kapatıp açtım ama olmadı. Bende başka bir rom denedim project elixier denedim yine aynı hata dokunmatik çalışmadı. Crdroid anlamadığım şekilde hiç kurulmadı ya da lineageos. Pixel experinces ise boot animasyonundan çıkmıyordu. Bende Derp Fest diye bi rom buldum. Bu sefer dokunmatik sorun değildi root atmaya çalıştım ama dokunmatik çalışmadı. Bende rootsuz kullanmayı tercih ettim Telefon 2 gün boyunca hiç kapatmamıştım yeniden başlattım test amaçlı ama öyle dokunmatikte sorun yokmuş ama telefon kapanınca dokunmatik gitti hiç bir şekilde çözemedim.
Cihazinizin kod adinin “begonia” olmasi lazim, dogru mudur?
Romları kurarken doğru firmware sürümünde olduğunuzdan emin misiniz? Cihazın crDroid kurulum sayfasında en güncel MIUI Stable Android 11 sürümünde olmanız gerektiği yazıyor.
Telefona gereken yazılımı kurup önerilen recovery ile crDroid kurmayı deneyin, guvenilir biri tarafindan maintain ediliyor: crDroid.net - Download crDroid v10 for Redmi Note 8 Pro (begonia)
Önerilen recovery: Download File from DevUploads
Kurulum adımları: crDroid.net - How to install crDroid 10 for Redmi Note 8 Pro (begonia)
Çalışmaması normal çünkü mediatek işlemci, eğer model numarasını atarsan yardımcı olabilirim :
1 - MTK Driver yükledin’mi ? , Muhtemelen yüklememişsin
2 - Telefonun Dirençli’mi ? Muhtemelen direnç var, eğer varsa muhtemelen sadece oem kilidini açtın ama mi kilidini açık zannettin yok değilse o zaman mi kilidini açmamışsındır, bunu anlamanın en kolay yolu telefonunu yeniden başlattığın zaman ekranın üstünde bir açılmış kilit simgesi olacak eğer gözükmüyorsa mi kilidin açık değildir o yüzden twrp yükleyememiş ve romlarda hata almışsındır.
3 - Xiaomi tools’dan telefonun için gerekli adb driver kurdun’mu ?
Mediatek driver kurmuştum ama bu işlemi 2 bilgisayarda yapmıştır öyle sorun çıkmış olabilir. Telefonda direnç yok bootloader kilidini açtım bundan eminim. Xiamio tools yerine mi suite ile driver kurdum.
En güncel MIUI sahip idi. Romları kendi resmi sitesinden indirmiştim firmware olması gerek sanırım. Sadece son rom yani Derp Fest i xda dan indirdim orjinal siteden indirince error installing zip file twrp hatasi verdi.
Son sürüm MIUI’ye temiz bir kurulum yapin ve tekrar deneyin, sorun cikmamasi lazim bu sekilde.
Son MIUI yi kuramadım öyle bi sorunum var.
Nasıl bir sorun oldu tam olarak?
BRP ile yüklemeye çalıştım ama olmadı.
Siteden fastboot rom olarak indirin ve telefonu fastboot moda alip flash_all
dosyasini kullanarak yazdirin.
Ondan sonra ne yapacağımı anlatırmısınız yarın denicem.
MIUI’ye boot edebildiginizi dogrulayin ve crDroid sitesinde yazdigi gibi kurulumu yapin.
Flash_all.bat ı çalıştırdım MIUI yüklendi ama dokunmatik çalışmıyor dokunmatikte sorun olmadığından eminim fastboot tan twrp indirip öyle hallederim dedim ama driver yoktu bende MiSuite ile indiriyordum driverları ama mi suite de telefonu görmüyor açılmadığı için. Burdan sonra ne yapabilirim???