redditte insanların neyi var gerçekten? linuxla tanışalı bir yılı geçiyor, ve ne zaman bi problem yaşayıp redditte ilgili subredditlerde bir konu açsam muhakkak konuya çok tuhaf neredeyse hırçın denilebilecek şekilde yaklaşan insanlar çıkıveriyor…
örneğin daha bugün başıma gelen tuhaf bir durum hakkında konu açtım fedora 40 beta kullanıyorum fedora subredditinde açtım, bugünki güncellemeden sonra masaüstümdeki dosyaların kaybolmasıyla ilgiliydi ne yapılabileceğini sordum; insanlar neden olduğunu anlamadığım şekilde ‘‘ne yaptığını bilmiyorsan yapma’’, ‘‘beta kullanıyorsun ne bekliyorsun’’, ‘‘bir daha ki sefere dosyalarını yedekle’’ gibi cevaplar verdiler, ben de konuyu saatler sonra sildim…
bu bana, linuxa geçmek isteyen insanlar için en büyük zorluğun aslında bu kitle olabileceğini düşündürttü, çünki dediğim gibi bununla ilk kez karşılaşmıyorum, neyse ki btt bu konuda çok daha ılımlı ve yardımsever bir kitleye sahip, ama dünyanın geri kalanı için konuşursak bu insanların bu tavırlarından vazgeçmeleri şart.