Öğrenmeye çalışıyorum ama mantığını bir türlü kavrayamadım anlatabilecek bir arkadaş var mı ?
Tavsiyem biraz kurcalaman. Bu nedir ne degildir gibi zamanla merak edip bakacaksin zaten. Boylece ogrenmis olursun.
Bilmem gereken terimler falan var mı ?
Türk subredditlerinde takılıyorsan subredditin topluluk kuralları kısmına bakıp hareket etmen daha iyi olur aslında mantık forum mantığı ile hemen hemen aynı çok da farklı bir şey yok arayüz biraz garip geliyor takıldıkça anlarsın. Yabancı redditlerde ingilizce kullanmazsan banlanabilirsin ona dikkat et. Ekstra dikkat etmen gereken bir şey yok gibi. Karma puanı var işte ona bakabilirsin.
Subreddit: Kanallar gibi bir şey r/turkey subredditi r/linuxmasterrace subredditi gibi…
Upvote: Beğenmek.
Downvote: Beğenmemek.
Flood: Uzunca ama anlamsız olan yazılar. (Araştırırsan ne olduğunu hemen anlarsın)
Sauce : Kaynak anlamına geliyor. Biri sana sauce? derse attığın gönderinin kaynağını söylemen gerekiyor.
OG : Original Content (Orijinal İçerik) yani paylaştığı içerik kendisine ait olduğunu belirtiyor.
AMA : Ask me anything (Bana herhangi bir şey sor.)
OP: Original Poster (Gönderi sahibi) Post’u atan kişi anlamına gelir.
NSFW: Not Safe For Work, bunlara sahip olan postlar uygunsuz içeriğe sahip olduğunu belirtir.
Mod: Moderatör anlamına gelir.
Hocam şimdilik aklıma gelenler bunlar reddit maceranda bol şans ve mümkün olduğunca emoji kullanmamaya çalış orada emoji kullananları pek sevmiyorlar.
İyi Forumlar
Şimdi doğru mu anladım yoksa yanlış mı ama yinede anladığım tanımı sizlere yapayım
Reddit aslında alt topluluklardan oluşuyor ve bunlara supreddit deniyor mesela bilim kategorisinde binlerce aynı amaca hizmet eden veya farklı amaca hizmet eden supredditler bulunuyor ve kullanıcılar bunlara üye olarak supredditler içerisine paylaşımlar yapıyor diğer kullanıcılar ise bunları beğenerek paylaşımların üste çıkmasına veya düşmesine sebep olabiliyor, biraz inceledikten sonra böyle bir anlam çıkardım
Doğru anlamışsın. Bir süre geçirdikten sonra internette veya sosyal medyada karşılaştığın özellikle yabancı içeriklerin redditten çıkma olduğunu farkedersin. İnternet gündemine ve mizahını yönlendirdiği de oluyor bazen. Hatta bazı Türk komedyenlerin redditte yapılmış şakaları kullandığını anlayabiliyorsun. Yabancıların bazı skandallarının redditte patladığı da oldu. Kısacası hem sosyal bir ağ hem forum gibi kendine has bir tarzı var redditin. İngilizcen varsa yabancı sublarda takılman daha keyifli olabilir az ingilizcen varsa geliştirmene yardımcı olur. Türk subları da kişisine göre kaliteli olabilir. Benim keyif aldığım subredditler var arkadaşlarım sevmiyor onların sevdiklerini ben pek anlayamıyorum falan. Girip takıl illaki kendine göre bulursun bir şeyler. Reddit is fun.
kullandıkça öğrenirsin.
Anladım teşekkürler, yani tüm olayı bundan ibaret bende çok değişik birşey zannetmiştim bildiğin facebook grupların sosyalleştirilmiş hali bence