lo no wireless extensions.
enp3s0 no wireless extensions.
wlp2s0 IEEE 802.11 ESSID:off/any
Mode:Managed Access Point: Not-Associated Tx-Power=0 dBm
Retry short limit:7 RTS thr=2347 B Fragment thr:off
Encryption key:off
Power Management:on
benzer sorun aile bireylerimin makinesinde oldu çözemedik. bir türlü hata çıktılarına dikkat etsekte çözüm bulamadık. yabancı kaynaklardan araştırmaya koyuldum ve güncel kernellerde bu sorunun kynağını buldum. 6.1 kernellerinde birde 6.6 kernellerde donanım ile sürücüler haberleşemiyor. bende wifi sürücümü önce kalıntı kalmayacak şekilde tamamen sildim. telefonumu modeme dönüştürerek usb kablosu ile makineyi internetle buluşturdum tabiki. kernel derlemesi yaptık. biz kerneli 6.7 yükselttik. ardından wifi sürcülermizi kaynak kodundan direk derledik. dağıtmın depolarından yüklemedik. github üzerinden çektik doğrudan. ardından wifi terminalden aktif hale getirdik ve makine internet ile buluştu. sizde lts kerneller olan 6.1 altı olan 5.15 kullanın yada 6.7 en son kararlı kernele geçiniz. tekrar değineyim wifi driverlerinizi normal silmeyin kalıntı bırakmayacak şekilde silip dediğim işlemleri yapıp yeniden kurun. umarım çözüm olur ve çözersiniz. kolay gelsin
Veya bunlarla uğraşmak yerine Yeni kurulum vs yapmış iseniz Doğrudan dağıtım değiştirin uygun kernelli olarak. bizim dağıtım değiştirmeme nedenimiz makinenin dolu olmasıydı. Ancak siz yeni değişiklikler yapmşsınız bizim gibi uğraşağınıza doğrudan kernel sürülei uygun olan dağıtımları tercih etmniz size daha zaman kazandıracaktır. Bir ekleme daha yapayım makinede Duaboot ile windows da olduğundan wifi adapörü arızalı değildi. dağırım değişmenize veya anlattığım işlemleri yapmanza rağmen olmuyorsa wifi adaptör bozukta olabilir. bu bağlamda iki yolda sorununuzu çözmez ise windows kurup test edin ondada gelmez ise wifi dağıtıcınızda arızalı olabilir. Zira EndeavourOS zaten 6.7 güncel kerneli kullanmakta zaten. sorun başka şeylerde olabilir